image
 |  0 1 Квітня 2018 | 08:42

Туск очікує більшої активності Польщі у підтримці України

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Польща завжди відстоювала інтереси України на Заході і «було б дуже погано, якби Варшава змарнувала можливість робити це й надалі».
Про це 01 квітня 2018 року повідомляє сайт «Тиждень».
Польща не може загальмувати в ЄС усі негативні процеси, але повинна бути безумовним лідером у підтримці незалежності України й свого роду політичним опікуном українських інтересів, - підкреслив Туск.

За його словами, за останні два роки у нього з'явилися питання щодо політичної підтримки Польщею України.
Польща не може загальмувати в ЄС усі негативні процеси, наприклад, просування в Європі проекту «Північний потік-2», але вона повинна бути безумовним лідером у підтримці незалежності України й  політичним опікуном українських інтересів, - підкреслив Туск.

Також президент Євроради додав, що його політичною ціллю у Брюсселі є утримання єдності ЄС щодо України й агресії Росії на Донбасі.
Багато країн хочуть мати хороші економічні відносини з Росією і не готові за будь-яку ціну йти на конфлікт із нею. Наше завдання зробити усе можливе, аби ЄС діяв як одна зріла політична організація, - додав Туск.

Окрім цього, Туск підкреслив, що був приємно вражений масштабами солідарності з Великою Британією щодо справи Сєргєя Скріпаля .
Світ є настільки складним і повним загроз на глобальному рівні, що єдність ЄС сьогодні має бути як у справах відносин із Росією, так і Китаю чи США, - переконаний президент Євроради.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск розкритикував ухвалення змін до польського закону про про Інститут національної пам’яті. Він назвав цей закон «непристойним наклепом».
Раніше повідомлялося, що Порошенко і Туск визначили дату наступного саміту Україна-ЄС.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити