image
 |  0 4 Квітня 2018 | 14:28

Рада призначила пенсії курсантам, які втратили батьків

Вчора Верховна Рада України схвалила зміни щодо пенсійного забезпечення військових та їх сімей
Про це інформує Депо.UA
За законопроект № 5366-д "Про внесення змін до статті 30 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника" проголосували 282 депутата, повідомляє Depo.ua.
Законопроект передбачає надання права на призначення пенсії в разі втрати годувальника курсантам і слухачам військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і державної пожежної охорони до закінчення ними цих навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення 23-річного віку.

У доопрацьованому законопроекті пропонується розділ І викласти в такій редакції:


"У частині шостій статті 30 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 29, ст. 399) слова "(крім курсантів і слухачів військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і державної пожежної охорони) виключити".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити