image
 |  4 4 Квітня 2018 | 16:14

Українець створює унікальні портрети з їжі (ФОТО, ВІДЕО)


Молодому дніпровському художнику Павлу Бондару є чим здивувати прихильників нестандартної творчості. Він - автор унікального арт-проекту «Смачні обличчя».
Чоловік створив серію портретів, виконаних вельми незвичайним способом – замість фарб і пензлів він малює їжею.
Кава, хліб, вино, суші, шоколад – Павло явно не обмежує себе у виборі матеріалу для картини. Вибір інгредієнтів для своїх портретів Павло пояснює тим, що ці продукти безпосередньо пов'язані або асоціюються з героями його творінь.
До прикладу, портрет знаменитої китайської актриси Чжан Цзиі Павло створив з суші. Зернятка рису художник викладав на полотні 4 години поспіль.
Картину американської R'n'B співачки, актриси, танцівниці і моделі Бейонсе виконаний з темного шоколаду, який, за словами Павла, у повній мірі передає буйний темперамент визнаного секс-символу.
Портрет власниці прекрасного ліричного сопрано, канадсько-бельгійської зірки Лари Фабіан написаний за допомогою розчинної кави.
А образ однієї з найпопулярніших співачок Франції Мілен Фармер написаний за допомогою вина і винограду.
Портрет Вінсента Ван Гога виконаний з хліба. Дуже тонка, несподівана робота безумовно здивує кожного, розбудить у ньому незвичайні почуття. Хліб в якості матеріалу був обраний автором неспроста – довгий час знаменитий нідерландський художник жив у злиднях, і харчувався лише хлібом і водою.

Найбільш красиві картини, за словами автора, живуть не довго і швидко псуються. Недовговічність цього незвичайного живопису робить праці Павла вкрай оригінальними.
Етапи створення кожного свого «смачного» портрета Павло Бондар фіксує на відеокамеру, закріплену над полотном. Це дозволяє простежити покрокове створення на білому папері дивовижних портретів.
Павло зізнається, що він щаслива людина, оскільки займається тим, що у нього виходить найкраще. І з великим задоволенням і щедрістю він ділиться своїм досвідом і власними напрацюваннями з іншими людьми.







Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити