image
 |  4 5 Квітня 2018 | 17:01

Microsoft відкрила безкоштовні курси зі штучного інтелекту

Microsoft представила безкоштовну освітню ініціативу для всіх, хто хоче навчитися розробці рішень на базі штучного інтелекту.
Про це 05 квітня 2018 року повідомляє сайт «Internetua».
В рамках Microsoft Professional Program for Artificial Intelligence студенти познайомляться з загальними принципами роботи ІІ (штучного інтелекту) і дізнаються про сферах і способи його застосування на практиці.
Microsoft запропонувала всім бажаючим можливість безкоштовно отримати освіту в сфері штучного інтелекту і машинного навчання в рамках програми Microsoft Professional Program for Artificial Intelligence. Вона включає в себе 10 курсів, пройшовши які студент отримає як необхідні теоретичні знання, так і практичні навички.
Кожен з курсів бере старт на початку кварталу і триває протягом трьох місяців. Навчання в такій предметної області як штучний інтелект вимагає від студента володіння математичним апаратом. Тому в програму включений курс з математики, що складається з необхідних елементів лінійної алгебри, теорії ймовірностей, математичної статистики і оптимізації.
В кінці навчання студенту пропонується підтвердити отримані знання на практиці в ході реалізації власного проекту, що використовує методи глибинного навчання (Deep Learning) і призначеного для вирішення реальної завдання в галузі штучного інтелекту. Проект буде оцінений Microsoft.
Удосконалення технологій веде до появи нових професій, що вимагають від кадрів абсолютно унікальних навичок для досягнення успіху. Мета програми Microsoft полягає в наданні людям можливості набратися досвіду в процесі вирішення реальних завдань у зручний для себе час.
За підсумками навчання студент може отримати цифровий сертифікат програми професіоналів Microsoft, що підтверджує отримані навички в області штучного інтелекту і гідну сходинку в резюме.
Навчання відбувається англійською мовою. Записатися на курси можна на офіційному сайті академії Microsoft.
В процесі навчання студент буде активно застосовувати такі технології: мова програмування загального призначення Python; R - спеціалізований мову для статистичної обробки даних і роботи з графікою, фактичний стандарт для статистичних програм; аналіз даних (Data Analysis) - побудова алгоритмів і використання математичних методів для отримання знань з експериментальних даних; розпізнавання мови (Speech Recognition) - перетворення людської мови в цифрову інформацію; обробка природної мови (Natural Language Processing, NLP) - вирішення проблеми «розуміння» штучним інтелектом людських мов за допомогою методів математичної лінгвістики. Знання в цій галузі використовуються в технологіях машинного перекладу;
Крім того, студенти навчаться використовувати Microsoft Azure Machine Learning - хмарний сервіс для виконання завдань прогнозної аналітики (Predictive Analytics) з використанням методів машинного навчання. Машинне навчання передбачає пошук рішення задачі на основі досвіду вирішення подібних завдань в процесі індуктивного навчання, тобто завдяки виявленню закономірностей в даних.
Не оминуть курси стороною і настільки гостро стоїть в наші дні проблему етики і права в аналізі даних. Корпорації, держава і навіть приватні особи, які отримали в своє розпорядження потужні інструменти аналізу даних, роблять серйозний вплив на навколишній світ як в негативному, так і позитивних ключах, часом ненавмисно.
Курс ставить своїм завданням навчити професіоналів обробки даних практичного застосування етичних і правових норм, дозволивши уникати помилок, пов'язаних з обробкою великих обсягів приватній і часом вельми чутливої інформації.
На думку Microsoft, дефіцит фахівців по машинному навчання та аналізу даних, що існує в даний час, - це проблема всієї індустрії, і внесок компанії в її рішення може зіграти важливу роль. Штучний інтелект для Microsoft - це один із пріоритетних напрямків: ІІ не тільки використовується в нових продуктах, але і є темою для ряду досліджень.
Нещодавно корпорація також оголосила, що в наступному оновленні Windows 10 буде вбудована ІІ-платформа для розробників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити