image
 |  4 6 Квітня 2018 | 17:21

«Нова Волинь» запрошує глядачів на прем’єру фільму «Таємні сторінки несекретної книги»

Волинська філія ПАТ «НСТУ» у понеділок, 9 квітня, о 17 годині, запросить глядачів телеканалу «Нова Волинь» на прем’єру фільму «Таємні сторінки несекретної книги» (автор сценарію і режисер Марія Андрушко, оператор-постановник Валерій Фетисов, асистент оператора Микола Дмирук, режисер монтажу Анжела Шабала, графіка Миколи Кушнірука, продюсер  Костянтин Лоцман).
Про це 06 квітня 2018 року повідомляє сайт «ПАТ НСТУ ВРД».
Йдеться про масовий порятунок жителями Заходу України голодуючих зі Сходу, Півдня, центру держави та  прилеглих територій Росії у 1946-1947 роках.
Ці події у радянський час ретельно замовчувалися. На жаль, не набувають вони державної ваги і нині. Хоча для молодих поколінь можуть слугувати образом великого горя і водночас невичерпної допомоги.
Героями цього фільму у двох частинах стали люди, які пережили сумне лихоліття, а також ті, хто відстоював свою землю на Сході України у наші дні. Серед них, Микола Мисенко з Полтавщини, Людмила Гережун, родина якої – з Кіровоградщини, Ганна Вознюк із Запоріжжя, Валентин Добрянський з Одеської області, Валерій Маренич, родом із Кривого Рогу, й багато інших.
Письменник Андрій Бондарчук, внук якого Андрій Млинарський, брав участь у бойових діях на Донбасі, підсумовує:
Забуваючи минуле, ми провокуємо те, що воно може повторитися. Адже Голодомор 1946-47 років, як і війну на Сході, московська влада запланувала з однією метою – упокорити український дух.

На основі підрахунків демографів у цей голодний час загинуло від 500 тисяч до мільйона українців. Лихо у масштабах Голодомору 1933-34 років не повторилося лише тому, що допомогли західняки.
Так само й нині. Українці стали гуртом на захист України. Ворог безсилий проти їх єдності!
У фільмі знялися актори, використані підняті з архівів цікаві матеріали, звучить музика народного артиста України Валерія Маренича, є й інші знахідки.
Фільм стане лакмусом для глядачів: чи це просто  історія зі старої шухляди або ж минуле, про яке ми маємо пам’ятати якнайглибше.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити