image
 |  4 6 Квітня 2018 | 16:07

США ввели нові санкції проти Росії: у список потрапили олігархи Міллер, Дерипаска і Ротенберг

США ввели санкції проти російських 7 олігархів і 12 компаній, якими вони володіють або які контролюють, 17 державних службовців, державної компанії з торгівлі зброєю та її дочірнього банку.
Про це 06 квітня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це сказано в повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.
Російський уряд залучений до низки ворожих дій по всьому світу, включаючи триваючу окупацію Криму й розпалення насильства на сході України, постачання озброєння режиму Асада, що бомбить власних цивільних, спроби підриву західної демократії й зловмисну кіберактивність. Російські олігархи й еліти, що отримують прибуток від цієї корумпованої системи, більше не будуть ізольовані від наслідків дестабілізуючої діяльності їхнього уряду, - пояснив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Санкції передбачають заморожування активів, заборону для громадян США на співробітництво, а також можливе введення санкцій проти неамериканських громадян за сприяння у великих угодах.
Під санкції потрапили олігархи: Олег Дерипаска, Володимир Богданов, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг, Андрій Скоч, Кирил Шаламов і Віктор Вексельберг.
Серед державних службовців у санкційному списку голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, голова банку ВТБ Андрій Костін, президент футбольного клубу «Зеніт» Сергій Фурсенко й директор Російського інституту стратегічних досліджень Михайло Фрадков.
Як повідомляли «Українські Новини», США планують ввести нові санкції проти російських олігархів на цьому тижні. Мін'юст США звинуватив 13 росіян у втручанні у президентські вибори в 2016 році.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити