image
 |  2 6 Квітня 2018 | 16:43

В Японії знайшли і викупили перший український науковий фільм 1930 року

Національний центр Олександра Довженка (Довженко-Центр) викупив у Японії й повернув в Україну копію віднайденого в японському кіноархіві повнометражного наукового фільму «Людина і Мавпа» (реж. Андрій Вінницький, 1930), що донедавна вважався втраченим.
Про це 06 квітня 2018 року повідомляє сайт «WiseCow».
Низка українських фільмів кінця 1920-х початку 1930-х років свого часу з успіхом йшла на великих екранах Японії. Серед них - «Земля» та «Іван» Олександра Довженка, «Навесні» Михаїла Кауфмана, та, як з’ясувалося в ході пошуків, науковий фільм Андрія Вінницького «Людина і мавпа», що обійшов екрани десятків країн світу, в яких був наново озвучений.
«Людина і мавпа» - культурфільм, що ілюструє теорію Дарвіна про еволюцію видів.
Картина знімалася в Сухумі в 1930 році спеціально створеним для зйомки наукових і технічних фільмів об'єднанням Техфільм при кінотресті Українфільм. Натурні зйомки проходили у Сухумському розплідникові мавп. До створення картини долучився відомий оператор Йосип Рона.
Прем’єрний показ «Людини і мавпи» планується під час фестивалю німого кіно і сучасної музики «Німі Ночі» у липні 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити