image
 |  2 7 Квітня 2018 | 16:15

До Великодня бойовики відправили в Україну безпілотник-камікадзе з вибухівкою (ФОТО)

Бойовики спрямували з непідконтрольної території України в напрямку населеного пункту Верхньоторецьке безпілотник, який був начинений вибухівкою та містив заряд не менше кілограма пластичної речовини.
Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО на сторінці в мережі Фейсбук.
За інформацією прес-центру штабу АТО, залишки саморобного безпілотника були виявлені неподалік позицій сил АТО 6 квітня.
За даними військових, БПЛА було зібрано на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення безпілотника з об’єктом.
За попередніми оцінками, апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше введеними координатами та виконував політ в автоматичному режимі.
"Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку н.п. Верхньоторецьке, але впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував", - зазначили у штабі.


Рештки БПЛА готують до передачі працівникам Нацполіції для проведення розслідування, зазвичай у таких випадках відкривається справа за ст. 258 "Терористичний акт", - додають у штабі.
"Факт застосування противником БПЛА-камікадзе є спробою вчинення на території, підконтрольній Україні, терористичного акту проти мирного населення із непередбаченими наслідками за ступенем важкості. Це свідома спроба розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період Великодніх свят", - заявили у штабі АТО.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити