image
 |  0 7 Квітня 2018 | 07:22

Оприлюднили відео, на якому Уляні Супрун пропонують хабар

До журналістів потрапило відео, як в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун пропонують хабар квартирою в обмін на медичне обладнання для лікарні міста Вишневого.
Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на ТСН.
Зазначається, що це одна з корупційних історій з "акваріума Холодницького", у ній фігурують не менше 5 осіб.
"В. о. міністра ще взимку обмовилася, що їй, у неї в кабінеті, пропонував хабара помічник Олега Ляшка та голова радикалів Києво-Святошинського району Олександр Богачов. Саме він фігурує на відео", - підкреслює видання.
"Я не розумію такі речі, я розкажу як, у нас будинки будуються хороші", - говорить Богачов на відео.

Йдеться про комплекс "Акварелі 2" у Вишневому, у якому одна з квартир повинна була стати власністю Уляни Супрун.
[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=59jMtGugy1c[/embed]
Помічник депутата каже, що Супрун, мовляв, сама скаржилася на відсутність власного житла, а він розчулився.
"Я людина чуйна і не міг не відгукнутися, що я просто, щоб допомогти, поліпшити умови і за це виходить мене хочуть судити", - говорить Богачов.

В.о. міністра відразу заявила в органи і весь час підігравала дійовим особам.
Також на відео міський голова Вишневого особисто зустрічається з Уляною Супрун і розмірковує над схемами передачі їй квартири.
"Як ви задекларуєте, це ваше питання, купили, не купили... Але є певні фонди, такі мої особисті", - заявляє чиновник.

Тобто, квартира призначена для Супрун, з якихось фондів міського голови. Водночас у міськраді заперечують наявність вільного житла.
"Забудовники місту квартири не передають, тому наш квартирний фонд вже 7 років не поповнюється", - заявив заступник міського голови Георгій Майсурадзе.


"Мер Вишневого Ілля Діков спочатку всіляко уникав зустрічі з журналістами, а потім написав листа, в якому заявив, що утримається від коментарів до закінчення слідства", - підкреслює ТСН.

Забудовники "Акварелі 2", які теж фігурують на плівках Холодницького, також не хочуть зустрічатися з журналістами.
В обмін на квартиру лікарня Вишневого повинна була отримати медичну техніку, в тому числі мамограф, за рахунок міжнародних організацій.
Лікарі не приховують високого рівня онкозахворювань в місті. Нібито добра справа - допомогти міській громаді, але при цьому вже на іншому відео міський голова розмірковує, як можна заробити на обладнанні.
"Ми беремо 50 відсотків там, грубо кажучи, пишемо 100 гривень в день. Соціальні, тобто ветерани, малозабезпечені, всі інші, грубо кажучи, в день на десять талончиків", - говорить чиновник.

Член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова каже, що такі схеми - влада-лікарня-обладнання-відкат - типові для України.
Найгучніші скандали пов’язані з "Охматдитом" та Інститутом раку. Масштаби Вишневого менші, але і вони дають учасникам дивіденди.
"Кожен раз, коли закуповується медичне обладнання - спочатку усі на цьому піаряться. Потім гроші на обслуговування цього обладнання дерибаняться. І третя стадія корупції, яку ми спостерігаємо - це устаткування потім продається. Ось ми пам'ятаємо, як супердороге обладнання, яке закуповували для "Охматдиту", знайшли десь на складах Вінницької області", - розповідає Устінова.
"Розплутавши цей клубок, у НАБУ склали повідомлення про підозру, але прокурори САП ніяк його не узгодять", - розповідає детектив НАБУ Артем.

Сама Супрун та її помічник,на якого і оформляли квартиру, обіцяють прокоментувати цю історію з часом.
14 березня 2018 року Уляна Супрун заявила, що понад рік тому звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію їй квартири у якості хабара від помічника народного депутата.
За словами Супрун, після заяви вона та її позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоб зафіксувати злочинні дії.
7 березня "Українська правда" повідомляла, що детективи НАБУ проводять обшуки вдома у помічника Олега Ляшка Олега Богачова, а також вдома й на роботі у міського голови Вишневого Іллі Дікова. Йшлося нібито про справу щодо пропонування хабара Уляні Супрун.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити