image
 |  0 7 Квітня 2018 | 18:02

У Секторі Газа застрелили журналіста

Палестинський журналіст Ясер Муртаджа, застрелений 6 квітня ізраїльськими силами під час масової демонстрації на півдні Сектору Газа, помер від поранень.
Про це повідомляє Аl Jazeera з посиланням на палестинське Міністерство охорони здоров’я, - інформує "Українська правда".
Зазначається, що 30-річний фотограф агентства Ain Media був поранений у живіт, незважаючи на те, що на ньому був синій бронежилет з написом "Преса".
"Ясер знімав своєю камерою поруч зі мною, коли ми чули звук стрілянини. Він просто упав на землю і сказав: "Мене підстрелили", - розповів Al Jazeera фотограф Хосам Салем, який був свідком події.

Об’єднання палестинських журналістів заявило, що під час протестів у п'ятницю було поранено ще сімох журналістів.
Об’єднання розмістило фотографії журналіста Халила Абу Атіра, якого було поранено під час висвітлення протесту в Газі у п'ятницю.
Разом із тим, ізраїльська армія заявила, що вона "не має наміру стріляти в журналістів, і обставини, в яких журналісти нібито поранені [збройними силами Ізраїлю], невідомі і досліджуються".
З початку акцій протесту 30 березня, коли десятки тисяч людей вийшли на прикордонну територію з Ізраїлем, з вимогою забезпечити право на повернення палестинських біженців, в даний час застрелено 31 палестинця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити