image
 |  4 7 Квітня 2018 | 14:43

У Росії хочуть заборонити користуватись інтернетом - як міру запобіжного заходу

Депутати Держдуми РФ 5 квітня 2018 року, прийняли у третьому, остаточному читанні законопроект, який запроваджує новий запобіжний захід – заборона певних дій, зокрема користуватись інтернетом.
Відповідний законопроект опублікований на сайті парламенту РФ,  – пише "Вголос".
У законопроекті сказано, що суд замість арешту підозрюваного може заборонити йому здійснювати певні дії, зокрема: виходити за межі житла, в якому проживає підозрюваний або обвинувачений, у певні періоди часу, перебувати у певних місцях, а також наближатися ближче встановленої відстані до певних людей і/або об’єктів.
Крім того, суд може заборонити спілкуватися з певними людьми, надсилати та отримувати поштово-телеграфні повідомлення та використовувати засоби зв’язку та інтернет.
Окрім того, водіям, яких звинувачують в наїзді на людей, можуть заборонити водити машину, оскільки на час судового розгляду їх будуть позбавляти водійських прав.
За дотриманням заборон буде стежити Федеральна служба виконання покарань, яка стане використовувати електронні браслети та інші засоби контролю.
При цьому заборона певних дій можуть застосовувати як сам по собі, так і разом із іншими запобіжними заходами – порукою і домашнім арештом.
Закон вступить у силу після схвалення його Радою Федерації та підписом президента.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити