image
 |  2 8 Квітня 2018 | 14:11

НАБУ разпочало розслідування, чому військові отримають у 3 рази менше квартир у Києві? (ВІДЕО)

НАБУ підозрює командування Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) та військової частини 195 Центральної бази ДССТ в незаконних діях при будівництві житла для військовослужбовців.
Про це 08 квітня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
[embed]https://youtu.be/giTVFC9O69Q[/embed]
Як повідомляють «Наші гроші», НАБУ відкрило кримінальне провадження 14 березня після розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».
Провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 - розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем. Кримінальний кодекс передбачає покарання за цей злочин у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
НАБУ розслідує умови і виконання інвестиційної угоди, яку уклали частина 195 Центральної бази ДССТ та ТОВ "Фонд девелопмент груп" щодо будівництва житлового комплексу для військовослужбовців на вул. Магнітогорська, 5 у Деснянському районі Києва.
Тут на 8 га, що належать військовим, побудують 10 будинків по 25 поверхів. Цілий квартал з паркінгами, зоною барбекю, спортзалами. Загалом з'явиться 4455 квартир. З них військові отримають 150, тобто 3,3%. Хоча експерти стверджують, що в цьому районі військові повинні були отримати не менше 10%, зазначають «Наші гроші».
Міністр оборони Степан Полторак вже поставив завдання переглянути невигідну для військових угоду.
Засновник ТОВ «Фонд девелопмент груп» є «Омні трейдінг лтд» (Сполучене Королівство), а директор - Вікторія Гречана.
Вона також оформлена в декількох інших будівельних фірмах. Зокрема, одне з таких підприємств ТОВ «Фортабуд» за подібною схемою будує житловий комплекс «Чарівне місто» під егідою держкорпорації «Укрбуд», президентом якого був нинішній нардеп з фракції «Воля народу» Максим Микитась.
Проектувальником будівництва на вул. Магнітогорська, 5 є «Укрбуд девелопмент». Микитась в декларації вказував, що є бенефіціаром «Укрбуд девелопмент» «Українські Новини», визнані непридатними за станом здоров'я військові зможуть продовжити службу в армії.
В Україні стартував весняний призов на строкову службу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити