image
 |  0 8 Квітня 2018 | 11:37

Третій енергоблок Південно-Української АЕС зупинили на ремонт

Третій енергоблок Південно-Української АЕС зупинили для проведення середнього планово-попереджувального ремонту. Про це 08 квітня 2018 року повідомляє сайт «Економічна правда». Про це повідомляється на офіційному сайті Південно-Українського енергокомплексу.
Згідно з наказом Міненерговугілля України від 25.09.2017 №622 7 квітня о 02 год. 39 хв. третій енергоблок Південно-Української АЕС відключено від енергосистеми України для проведення середнього планово-попереджувального ремонту тривалістю 104 доби, - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, заплановано провести середній ремонт реактора з повним вивантаженням активної зони, капітальний ремонт насосів, парогенераторів, теплообмінників, модернізація систем аварійного охолодження та аварійного електропостачання, а також інші роботи. Перший енергоблок Південно-Української АЕС працює без зауважень у заданому режимі. На другому енергоблоці триває середній планово-попереджувальний ремонт. Радіаційній фон на промисловому майданчику Південно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. Станом на 7 квітня він складає 0,1 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити