image
 |  2 9 Квітня 2018 | 10:24

Британські спецслужби розглядають нову версію отруєння екс-шпигуна Скрипаля

Нервово-паралітичний агент "Новачок" нанесли на дверну ручку в будинку колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.
"Росіяни хотіли, щоб їх агенти покинули країну до того, як подіє отрута", тому знизили її токсичність і нанесли на ручку у формі прозорого гелю без запаху, оскільки якби Скрипалі вдихнули "Новачок", вони швидко померли б, - повідомило видання Mail on Sunday з посиланням на дані закритого брифінгу британських спецслужб, - пише ГазетаУА.

Скрипаль першим узявся за двері, тому отримав значно більшу дозу речовини, ніж його дочка Юлія, яка, ймовірно, доторкнулася до ручки після нього.
Зовсім випадково в лікарні, куди були доставлені Скрипалі після отруєння, перебували лікарі, які пройшли тренінг із допомоги постраждалим від хімічної зброї.
Російські агенти спостерігали за Скрипалем два тижні і вибрали днем ​​атаки неділю, щоб до дверної ручки не доторкнулися листоноша або хтось іще, оскільки отруту довелося би наносити ще раз, до того ж, збільшився би ризик виявлення.

66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували з симптомами отруєння в британському Солсбері 4 березня. Пізніше обидва вийшли з критичного стану.
Слідство з'ясувало, що під час замаху використовувався розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити