image
 |  2 10 Квітня 2018 | 17:00

Вона дуже стійка, і, можливо, просто у неї поганий стан, і її доведеться госпіталізувати, - Віра Савченко

Віра Савченко не змогла у вівторок потрапити на побачення зі своєю сестрою, народним депутатом Надією Савченко, яка перебуває під арештом у слідчому ізоляторі управління СБУ в Києві.
Про це 10 квітня 2018 року повідомляє сайт «Інтерфакс-Україна».
Я сьогодні намагалася потрапити, і щойно мені сказали, що всі кабінки для побачень зайняті, і запрошують на завтра, - повідомила В.Савченко.

За її словами, слідчий, який веде справу її сестри, повідомив, що Н.Савченко можуть госпіталізувати.
А завтра, як мені сказав слідчий, вона просилася в лікарню, - розповіла В.Савченко.

Вона зазначила, що таке прохання не характерне для її сестри.
Це зовсім на неї не схоже. Вона дуже стійка, і, можливо, просто у неї поганий стан, і її доведеться госпіталізувати. Але, можливо, вони, щоб не роздувати, сказали, що вона просилася, - зазначила В.Савченко.

Вона наголосила, що наразі не знає, як почувається її сестра.
У свою чергу в Службі безпеки України агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили, що Н.Савченко перебуває під постійним медичним наглядом.
У разі потреби їй буде надано весь спектр медичної допомоги, якої вона потребує, - додали в спецслужбі.

Раніше цього дня Служба безпеки України вранці провела слідчі дії за місцем проживання позафракційного народного депутата Н.Савченко у рамках розслідування кримінального провадження.
Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.
6 квітня В.Савченко повідомила, що у Н.Савченко, яка перебуває під арештом, лікарі швидкої допомоги взяли аналізи.
У Надії була «швидка». Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися, - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Н.Савченко оголосила голодування ще 23 березня в суді з обрання їй запобіжного заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити