image
 |  2 11 Квітня 2018 | 15:25

На Луганщині 4 цивільних підірвалися в автомобілі

Прокуратура Луганської області взяла на контроль хід розслідування кримінального провадження за фактом терористичного акту, під час якого загинуло четверо цивільних осіб поблизу лінії зіткнення.
Про це «ВолиньUA» повідомляє прес-служба прокуратури.
Зазначається, що інформація про зникнення чотирьох цивільних осіб надійшла до прокуратури від Нацполіції в Луганській області.
За попередніми даними встановлено, що внаслідок наїзду автомобіля на невідомий вибуховий пристрій стався вибух, внаслідок якого загинули всі четверо осіб, що були в автомобілі.
"Наразі вчинене кримінальне правопорушення кваліфіковане як терористичний акт, що призвів до загибелі людей (ч. 3 ст. 258 КК України)", - сказано у повідомленні.
Читайте також: Нова інтерактивна карта показує наслідки ядерного вибуху в будь-якій точці світу
Повідомляється, що процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області, досудове розслідування доручено слідчому відділу третього управління Головного управління Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях.
Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури області.
За даними речниці поліції Луганщини Тетяни Погукай, автомобіль з родиною підірвався "на самісінькій лінії розмежування", так званому "нулі" в селі Піщане Станично-Луганського району. Всі чотири  людини загинуло.
"До Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення місцевого мешканця про те, що 7 квітня його сусіди (57-річне подружжя їх 38-річний син зі своєю цивільною 38-річною дружиною) на своєму автомобілі "Shevrolet Niva" поїхали у невідомому напрямку та дотепер їх місце знаходження невідоме", - написала Погукай у Facebook.
"В ході проведення розшукових заходів, що направленні на встановлення місцезнаходження безвісти зниклої родини, неподалік річки Сіверський Донець, що безпосередньо знаходиться на лінії розмежування, поліцейські виявили пошкоджений автомобіль "Shevrolet Niva"", - додала вона.
Речник поліції зазначила, що попередньо встановлено, що автомобіль пошкоджено внаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою (за попередньою інформацією – протитанкова міна), який здетонував внаслідок наїзду на нього автомобіля. Біля автомобілю виявлено 4 обвуглені трупи.
На місці події на даний час продовжують працювати експерти криміналісти, вибухотехніки та співробітники слідчо-оперативної групи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити