image
 |  2 11 Квітня 2018 | 17:00

У Луцьку триває збір коштів на будівництво церкви Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі

У Світлий вівторок, у Палаці культури міста Луцька відбувся благодійна акція «Збудуймо храм» для збору коштів на будівництво церкви Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі (Донецька єпархія).
Про це 11 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Державної прикордонної служби України.
У рамках заходу відбувся концерт, у якому взяли участь архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мосіюк) та академічний камерний оркестр «Кантабіле».
У вітальному слові митрополит Луцький і Волинський Михаїл привітав присутніх із Світлим Христовим Воскресінням та зазначив, що у такий спосіб ми підтримуємо єдність країни проти агресії з боку Росії.
Ми захищаємо не просто цілісність нашої країни, а мир на Донбасі. Те, що ми разом будуємо храм, свідчить, що ми є єдиною державою, – наголосив високопреосвященний.

Нагадаємо, храм у Волновасі збудують в пам’ять про волинян, які загинули неподалік цього міста 22 травня 2014 р. У грудні 2016-го владика Михаїл освятив місце під зведення цієї церкви. У травні 2017 р. відбулося закладання капсули, яка була виготовлена у вигляді ключа із зображенням замку Любарта, у підмурівок храму. У травні цього року планують освячення Божого дому.
Читайте також: На храмі Святого Миколая Чудотворця, що будується у Волновасі, уже встановили куполи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити