image
 |  0 12 Квітня 2018 | 06:53

Facebook пропонує користувачам самостійно перевірити, чи відбувся витік даних

Переходячи за спеціальним посиланням, користувач Facebook побачить, чи використовував він додаток, завдяки якому дані із соцмережі потрапили стороннім компанія.
Про це 12 квітня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Соціальна мережа Facebook почала розсилати користувачам повідомлення, у яких пропонує їм перевірити, чи відбувся витік даних.
Переходячи за спеціальним посиланням користувач побачить, чи використовував він додаток, завдяки якому дані із соцмережі потрапили стороннім компанія.
Наприклад, повідомлення може бути таким:
Скриншот: facebook.comГрунтуючись на наших доступних записах, ні ви, ні ваші друзі не входили в (додаток. – «ГОРДОН») «This is Your Digital Life». У підсумку, не схоже, що додаток передав вашу інформацію у Facebook компанії Cambridge Analytica, – ідеться в повідомленні.

Газета The New York Times повідомила, що Cambridge Analytica у 2016 році зібрала особисті дані 50 млн користувачів Facebook. Головний технічний директор Facebook Майк Шрепфер стверджував, що стали доступними дані 87 млн осіб.
Cambridge Analytica поширила заяву, що дістала інформацію лише про 30 млн користувачів.
Цукерберг пообіцяв, що роботу соцмережі вдосконалять для кращого захисту особистих даних користувачів.
У Конгресі США перевіряють інформацію про те, що дані користувачів Facebook напередодні виборів 2016 року могли потрапити в розпорядження російського «Агентства интернет-исследований» – «фабрики тролів».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити