image
 |  0 12 Квітня 2018 | 10:03

Луцький автозавод «Богдан» заявляє, що не співпрацює з Росією

У луцькому «Богдані» запевняють, що не співпрацюють з Росією. Ще У 2014 році завод відмовився від постачання двигунів російського виробника. Проте, як розповідає директор, кожен тролейбус - це п'ять - шість тисяч одиниць деталей, і аби знайти відповідні українські або європейські аналоги підприємству знадобилось три роки.
Про це йдеться в сюжеті "12каналу".
З 2017 року на автозаводі «Богдан» не використали жодної російської деталі, додає очільник підприємства. Наразі, вони перейшли на вітчизняні аналоги. Однак, за бажанням замовника можлива європейська комплектація. Але тоді зростає і ціна, і тривалість доставки і складність обслуговування.
Читайте також: «Богдан Моторс» закуповує деталі для тролейбусів у військових заводів РФ, – ЗМІ (ВІДЕО)
Найбільше автозавод співпрацює з Францією та Данією, каже Дмитро Писаний. Проте для сорока тролейбусів, які невдовзі відправлять у Кременчук - використали харківські двигуни, та й загалом на 90% вони укомплектовані українськими деталями. Також, потужності луцького «Автоскладального заводу №1» наразі дозволяють випускати до шести тисяч одиниць автобусів і тролейбусів на рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити