image
 |  4 13 Квітня 2018 | 16:14

Мінфін готує грунт для банкрутства українських виробників сигарет, – ЗМІ

Дії Міністерства фінансів, спрямовані на підвищення мінімальної ціни на сигарети в Україні до 27 гривень, призведуть до банкрутства українських виробників.
Про це 13 квітня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це йдеться у статті «Переворот на ринку сигарет. Хто захопить Україну?», опублікованій на порталі Главком.
Нещодавно з подачі держсекретаря Євгена Капінуса в стінах Міністерства финансів з'явився досить цікавий законопроект щодо підвищення акцизних зборів з сигарет. «Пікантність» цього документа полягає в тому, що «під удар» потраплять виключно тютюнові вироби з найнижчого цінового сегменту. Якщо цей документ прийняти в тому вигляді, в якому він є, в Україні де-факто буде встановлена мінімальна ціна на пачку сигарет, вона становитиме 26,8 грн. Сьогодні дешеві сигарети в діапазоні 18-22 грн, - йдеться в статті.

Як наголошується, виробництвом бюджетних марок сигарет в Україні займаються невеликі вітчизняні виробники. Якщо закон приймуть, їм доведеться підняти ціни до рівня дорогих конкурентів – міжнародних компаній «Бритіш Амерікан Тобакко», «Філіп Морріс Україна» та «Джей Ті Інтернешнл Україна». Для українських підприємств ціна була єдиною конкурентною перевагою, без якої їм загрожує банкрутство.
Навіщо чіпати тільки низьку категорію сигарет, щоб їх зрівняти (в ціні) з продукцією транснаціональних компаній? Тим самим порушити конкуренцію і поховати вітчизняного виробника. Ті тютюнові фабрики, де працюють люди і сплачуються податки?, — цитує автор статті народного депутата, лідера партії «Народний контроль» Дмитра Добродомова, який прокоментував ситуацію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити