image
 |  4 13 Квітня 2018 | 14:45

Відомо, кому можна заїжджати на луцькі кладовища

Ще у вересні 2016 року у Луцьку змінили правила утримання кладовищ. Однак лише навесні 2018 року на могилках у Гаразджі поставили шлагбаум.
Тепер більшість не зможе під’їхати до могил рідних на власних авто, - про це інформує "Волинь24".
Нагадаємо, у п’ятницю, 13 квітня, на кладовищі у Гаразджі зчинився скандал. Шлагбаум, який поставили ще місяць тому, закрили перед Провідною неділею. Обурені лучани взялись протестувати. У Гаразджу навіть довелося викликати поліцію.
Виявилося, що заборонили в’їзд на кладовище на підставі рішення міського виконавчого комітету від 7 вересня 2016 року «Про внесення змін до Порядку функціонування, утримання та охорони місць поховань у м. Луцьку».
Згідно з документом, в’їзд транспорту на територію кладовищ заборонений. Для облаштування, демонтажу, монтажу намогильних споруд, замощення декоративною плиткою, встановлення огорожі на могилах в’їзд транспорту дозволяється на підставі договору-замовлення та оплати за надані послуги.
Дозволяється в’їзд транспорту на територію кладовища міста протягом 30-и днів напередодні Великодніх свят через інтенсивне прибирання місць поховань.
Право на безперешкодний проїзд на територію кладовища в інший час також мають катафалки та супроводжуючий транспорт, якщо укладений договір про надання ритуальних послуг із ритуальною службою м. Луцька, інваліди (при наявності посвідчення), люди похилого віку, що мають порушення опорно-рухового апарату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити