image
 |  0 15 Квітня 2018 | 08:13

Поки «грім не грянув»: на Волині перевіряють протипожежний стан «масових» об'єктів

12 квітня 2018 року працівниками органів державного пожежного нагляду УДСНС України у Волинській області перевірили стан пожежної та техногенної безпеки на 14 об’єктах із масовим перебуванням людей в області та виявили суттєві порушення правил пожежної безпеки.
Про це 13 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинській ОДА.
Зокрема, у загальноосвітніх закладах міста Устилуг та села Бубнів Володимир-Волинського району відсутня система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація) та  не проведена обробка дерев’яних конструкцій горища.
Натомість, у дитячому навчальному закладі «Барвінок», що у селі Покащів Ківерцівського району, будівлю не забезпечено блискавкозахистом, не проведено технічне обслуговування вогнегасників, відсутнє зовнішнє протипожежне водопостачання.
Фахівці цивільного захисту продовжують перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей  Що ж стосується ЗОШ №3 міста Рожище, то дерев’яні конструкції горища школи не оброблені вогнетривким розчином, відсутні протипожежні двері в приміщення електрощитової, відсутня автоматична пожежна сигналізація, а пожежна водойма на території школи незаповнена водою.
Окрім того, у кафе «Класік» міста Ковеля несправна система пожежної сигналізації,  не проведено випробування систем зовнішнього протипожежного водопроводу, не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежними рукавами та стволами.
За наявні порушення правил пожежної безпеки складено 9 протоколів про притягнення керівників та посадових осіб установ та закладів до адмінвідповідальності. Перевірки об’єктів із масовим перебуванням людей тривають, – повідомив начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити