image
 |  5 14 Квітня 2018 | 22:32

У Луцьку переселенці вимагають у влади житла

У Луцьку переселенці зі Сходу України обговорили житлову проблему. Нарікають, що за чотири роки з початку проведення АТО у державі не прийняли дієвих програм, які допомогли б внутрішньо переміщеним особам купити власну квартиру або ж будинок. Але зараз є надія на зміни. Нині, розповідають активісти, на загальнодержавному рівні розробляють всеукраїнську стратегію з комплексного вирішення проблем переселенців. Від внутрішньо переміщених осіб чекають на "житлові" пропозиції.
Про це йдетсья в сюжеті "12каналу".
Аби подати пакет пропозицій до Луцька завітали переселенці-активісти з інших областей. Кажуть, що єдина державна програма "Доступне житло" зі співфінансуванням 50 на 50 - не кращий варіант для них. Адже навіть половину вартості квартири вони сплатити не в змозі. Інших варіантів держава не пропонує.
Волинське керівництво теж не пропонує регіональних варіантів вирішення житлового питання. Зараз в області проживають майже 3240 переселенців зі Сходу України. Більшість вимушені винаймати житло, хоча там, на Сході, залишили власні будинки та квартири. На оренду йде більшість зароблених переселенцями грошей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити