|  4 16 Квітня 2018 | 05:38

В Барселоні відбувся 350-тисячний марш прихильників сепаратизму (ФОТО)

У неділю, 15 квітня, на вулиці Барселони вийшли сотні тисяч прихильників незалежності Каталонії та вимагали звільнити ув'язнених лідерів, яких влада Іспанії звинувачує в підготовці «повстання».
Про це 16 квітня 2018 року повідомляє сайт «DT.UA» з посиланням на Reuters.
Марш в Барселоні_1За даними поліції, участь у демонстрації взяли близько 350 тисяч осіб, однак організатори заявляють про участь щонайменше 750 тисяч людей.
Марш в Барселоні_9Демонстрацію організували асоціація Omnium Cultural і Національні збори Каталонії (АНК), лідери яких перебувають за гратами. Акцію також підтримали каталонські відділення двох найбільших профспілок Іспанії.
Марш в Барселоні_824 березня Верховний суд Іспанії розпочав провадження проти колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона і ще 12 політиків. Також суд видав ордер на арешт шістьох «сепаратистів», серед яких і екс-голова парламенту Каталонії.
Марш в Барселоні_6Крім того, суд дозволив взяти під варту нового кандидата на посаду голови каталонського уряду Жорді Турулла, якому загрожує до 30 років позбавлення волі, і ще чотирьох каталонських політиків.
25 березня Пучдемон був затриманий в Німеччині, через територію якою він проїжджав, повертаючись з Фінляндії в Бельгію.
55-річний Карлес Пучдемон в жовтні 2017 проголосив
незалежність Каталонії від Іспанії і потім втік до Бельгії, рятуючись від переслідування з боку іспанської юстиції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити