image
 |  2 25 Квітня 2018 | 12:17

«Рішення з-під поли» або як староста села на Волині отримала у власність 2 гектари землі

Староста села в Іваничівському районі отримала у власність 2 гектари землі, після перемоги на виборах голови ОТГ, кандидата, якого активно підтримувала. Землю їй виділили на сесії Іваничівської селищної ради, що відбулася 16 квітня, про це інформує власкор «ВолиньUA».
Щаслива власниця гектарів Синюк Марія Іванівна обіймає посаду старости села Соснина, що у складі Іваничівської ОТГ. «За» таке рішення проголосували 20 депутатів, 3 утрималися.
Депутати погодили відведення   земельної   ділянки у  власність   для  ведення особистого  селянського господарства. Як вже давно було помічено, Іваничівська селищна рада живе за своїми законами. Хоча ніхто не відміняв прийнятий  Регламент селищної ради і Закон України «Про місцеве самоврядування».
Проекти рішень не оприлюднюються на сайті за 21 робочий день, а на позачергову сесію, то й годі казати. Навіть під час сесійного засідання не всім депутатам вистачає проектів рішень.
Найхитромудріше розглядаються  питання щодо виділення земельних ділянок у власність.  У порядку денному стоїть одне питання: «Земельні питання», які  на сесії просто ростуть як на дріжджах.
Для прикладу, на останній позачерговій сесії   прийнято 50 таких рішень. Звідки вони взялися без попереднього вивчення?! – запитання за сімома замками.  І отримують  землю не випадкові люди, а так чи інакше пов’язані з чиновниками і депутатами нової влади в Іваничівській ОТГ.
Для прикладу, рішення про виділення земельної ділянки орієнтовною площею (так ідеться в тексті рішення) 2.00 задля ведення ОСГ жительці села Соснина Синюк Марії Іванівні, яка є   в.о.старости Іваничівської ОТГ, прийнято  без обговорення і попереднього узгодження на профільній комісії.   А це  вже схоже на корупційні дії.
Нагадаємо, що колишня голова Соснинської сільської ради, а тепер в.о.старости  села, напередодні виборів голови Іваничівської ОТГ підтримувала кандидатуру Федора Войтюка і всіляко сприяла у його передвиборчій кампанії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити