image
 |  2 27 Квітня 2018 | 16:03

«Махлювання» з документами на кордоні волинянину обійшлось удвічі дорожче

Через неправдиві відомості про відправника та вартість товару волинянин позбувся напівпричепа-платформи вартістю понад мільйон гривень.
Про це 27 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинській митниці ДФС.
На митному посту «Ягодин» водій транспортного засобу, який здійснював ввезення товару через кордон України на замовлення приватного підприємства, подав до оформлення напівпричіп-платформу, бувший у використанні.
За представленим ним польським рахунком-фактурою до імпортної декларації, вартість товару «напівпричіп FAYMONVILLE моделі F-S43» становила 20 000 Євро. Проте у салоні автомобіля також був виявлений примірник експортної декларації. Згідно з документом, який оформляли на польській митниці, цей же товар був придбаний громадянином України у Німеччині, а його вартість становить 34 000 Євро.
Таким чином управлінням протидії митним правопорушенням встановлено факт, що керівник приватного підприємства через найманого працівника – водія транспортного засобу, який здійснював переміщення товару на адресу приватного підприємства, подав неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості напівпричепа-платформи. За такі дії керівник понесе адміністративну відповідальність за статтею 483 Митного Кодексу України (переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).
Санкції статті, крім конфіскації товару, передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків його вартості. За курсом Національного банку України станом на момент правопорушення вартість вилученого причепа-платформи  – 1 мільйон 82 тисячі гривень.
Довідково: у першому кварталі цього року управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС розглянуло 1369 справ про порушення митних правил. Це в 2,5 рази більше, ніж в аналогічному періоді минулого року (540 справ). За цей же період стягнуто штрафів, накладених митницею, на суму 4,1 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж в аналогічному періоді минулого року (993 тис грн).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити