image
 |  5 28 Квітня 2018 | 07:15

ФК «Волинь» отримала перемогу в грі з лідером чемпіонату

Поєдинок 30 туру Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги вчергове ніс статус «матчу життя» для команди з Луцька. Після мінімальної поразки у селі Петрове від одного з лідерів чемпіонату, підопічним Віктора Богатиря довелося протистояти п’ятій команді чемпіонату – харківському «Геліосу».
Про це пишуть Волинські новини.
Розігравши м’яч з центра поля, гравці «Волині» одразу кинулися в атаку і уже на першій хвилині здобули право подати кутовий, який, на жаль для лучан, успіху їм не приніс. Варто відзначити певні перестановки у складі лучан: Володимир Коробка вийшов у центрі нападу, звільнивши місце на фланзі для Андрія Яковлева. Вперше зі стартових хвилин на полі з’явився Олег Марчук, який замінив у стартовому складі Сіаваша Хагназарі.

Чи не найактивнішим гравцем у складі лучан став центральний форвард Коробка, який до 20 хвилини матчу мав три нагоди відкрити рахунок у матчі: спочатку вдало корпусом проти Володимира зіграв захисник гостей; через 4 хвилини форвард «Волині» отримав передачу на ближній стійці, але його удар заблокували захисники; ще за хвилину Володимир вийшов віч-на-віч із голкіпером гостей Сидоренком, але за мить до того боковий арбітр підняв прапорець та зафіксував офсайд.
«Волинь» не зменшувала обертів та продовжувала тиснути на ворота суперника, не зустрічаючи при цьому відповідного опору захисників «Геліоса». Як завжди активним був Яковлев, якому на 20 хвилині вдався хороший прохід правим флангом, але м’яч після удару Андрія «поцілував» перекладину та полетів вище воріт. У центрі поля гру контролював капітан лучан Олег Герасимюк, який раз по раз точними передачами розрізав захист суперника та створював нагоди для партнерів.

Відкрити рахунок у матчі лучанам вдалося наприкінці першого тайму: Яковлев отримав м’яч на правому фланзі, увійшов до штрафної та потужним ударом з лівої влучив у ближню від голкіпера шістку воріт: 1-0.
Не встигли команди як слід увійти у другий тайм, як Андрію вдалося оформити дубль: лучани спіймали гостей на контратаці, Яковлев без супротиву увійшов до штрафної суперника, на замасі прибрав захисника гостей та, знову ж таки, з лівої, завдав точного удару по воротах Сидоренка: 2-0.
Минуло лише 4 хвилин як Андрій мав чудову нагоду оформити хет-трик, але обігравши голкіпера гостей не зміг влучити у ближній кут воріт, який, до того ж, у підкаті перекривав захисник «Геліоса».
Після цього дещо активніше почали діяти гості, на деякий час перевівши гру на половину поля «Волині». Харків’яни двічі впродовж хвилин подавали кутові, але захист лучан без проблем справлявся із загрозою зі сторони суперника. Двічі на виході, у стилі Нойєра, рятував лучан від проблем Богдан Когут, якому тренерський штаб вчергове довірив місце у воротах «Волині».
На 70 хвилині матчу травму, характер якої ще належить визначити лікарям, отримав гравець гостей Кравченко: як розповів на післяматчевій прес-конференції наставник гостей Анатолій Серьогін, Сергій невдало приземлився після верхової боротьби та на деякий час втратив свідомість. З поля Кравченка виносили на ношах одразу до карети «швидкої».
Опісля цього обидва наставники провели заміни: Кравченка замінив Котляр, а у «Волині» замість Коробки вийшов Страшкевич.
До завершення поєдинку лишалося 10 хвилин, але гостям створити бодай якусь небезпеку біля воріт лучан вдалося уже в компенсований час, коли форварду харків’ян вдалося увійти у штрафний «Волині» та завдати удару у дальню дев’ятку, проте, на щастя для лучан, м’яч пролетів повз ворота. Атака у відповідь могла завершитися ударом Климця, якому вдалося увійти до штрафної гостей, але вдало і без порушення правил проти Олександра зіграли захисники гостей.
Фінальний свисток арбітра зафіксував впевнену перемогу лучан, яка дозволила їм, принаймні на добу, залишити зону вильоту.
Наступний поєдинок «Волинь» проведе удома, 2 травня, проти «Колоса» із Ковалівки. Початок матчу о 18:00.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити