image
 |  2 29 Квітня 2018 | 10:51

6,5 тисяч російських ботів втручалися у вибори в Великобританії

Російські боти намагалися допомогти лідеру опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіну виграти минулорічні вибори. Про це йдеться у розслідуванні газети Sunday Times, проведеному спільно із спеціалістами університету Суонсі.
Про це пише Zaхid.net
«У рамках дослідження вдалося виявити 6,5 тис. російських аккаунтів у Twitter, які активно агітували за Корбіна за кілька тижнів до виборів. Багато аккаунтів мали у профілі жіночі англійські імена, але насправді керувалися ботами», – пише видання.

Частина акаунтів «бомбардували» громадськість повідомленнями на тему політики. Вони схвально відгукувалися про лейбористів, критикуючи при цьому Консервативну партію.
В свою чергу, Лейбористська партія, до якої газета звернулася за коментарем, повідомила, що вона не знає ні про яких автоматизованих ботів, «не платила за ці послуги і не знає про прихильників партії, які б цим займалися».
Лейбористи також припустили, що російські боти могли підтримувати консерваторів.
Розслідувачі переконані, що виявлені фейкові акаунти - лише «вершина айсберга». Співробітники з університету Суонсі повідомили про те, що закликали Twitter провести власне розслідування, щоб визначити справжній масштаб російського втручання в британські вибори.
Зазначимо, що раніше США і Велика Британія заявили, що російські хакери, яких підтримує Кремль, інфікували комп'ютерні маршрутизатори в усьому світі в рамках кампанії, націленої на державні установи, приватні компанії та об’єкти критичної інфраструктури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити