image
 |  0 1 Травня 2018 | 08:18

«Луцьк-Волноваха»: будівництво храму – на стадії завершення (ФОТО)

Будівництво українського храму у Волновасі, споруджувати який цьому донецькому місту-побратиму Луцька активно допомагають волиняни, наразі перебуває на стадії завершення.
Про це розповів у ексклюзивному коментарі «Волинь.UA» перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, котрий у ці вихідні дні відбув із волонтерською поїздкою на схід та південь України.
Читайте також: Луцьк і Волноваха разом будуватимуть храм Святого Миколая Чудотворця
Зі слів Олександра Пирожика, роботи на території церковного подвір'я Храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі в останні дні квітня проводяться повним ходом. Продовжаться вони і травневі дні, адже у планах будівельників – завершити будівництво та облаштування території до 22 травня – дня очікуваного освячення храму.
Читайте також:  Волинські священики освятили хрести на храм у Волновасі
Будівельники переконують, що з поставленими завданнями справляться, до освячення храму внутрішні роботи в ньому завершать. Облагородження прилеглої території потребуватиме трохи більше часу, адже, крім власне молитовної споруди, біля неї буде закладено невеличкий сквер для відпочинку з дітками, діятимуть недільна школа і благодійний осередок.
Читайте також:  На храмі Святого Миколая Чудотворця, що будується у Волновасі, уже встановили куполи (ФОТО)
Наразі, зі слів настоятеля храму, священика УПЦ КП отця Макарія, біля храму працюють дві бригади: одна – із Львівщини, інша – з місцевих. Місцеві розповідають, що спершу вороже налаштована до України частина мешканців Волновахи не сприймала навіть самої ідеї спорудження цього храму. Вони погрожували його спалити, неприязно ставилися до будівельників...

Проте з плином часу, коли куполи храму стали возноситися до неба, місцеві стали змінювати свою думку. Храм уже робить свою Богоугодну справу¸ працює на Добро, навчає Любові. Як зізнаються будівельники, тепер місцеві все частіше цікавляться, коли ж уже нарешті зможуть зайти до храму, помолитися. Навіть запитують, чи допомога яка потрібна?
Потрібна! До відкриття храму 22 травня роботи вистачить усім, хто справді хоче зайти до нього з чистим серцем! Тим же, хто хоче допомогти матеріально, нагадую реквізити банківського рахунку, на який можна здійснити добровільні пожертви: р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк»; МФО 303398; ЄДРПОУ банку 09303328; БФ Волинь-2014» (ЄДРПОУ 39374494), – закликає Олександр Пирожик.

На прохання «Волинь.UA» Олександр Пирожик охоче поділився світлинами побаченого на території храму у Волновасі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити