image
 |  7 1 Травня 2018 | 05:39

Назвали 10 найкорисніших продуктів в світі

Експерти з Європейської асоціації дієтологів і гастроентерологів склали список десяти найкорисніших у світі продуктів.



Під час роботи над переліком фахівці враховували кількість корисних мікроелементів у продуктах харчування та наскільки вони засвоюються організмом, передає Ukrhealth.
10 місце вчені віддали лляній олії. Вона містить більше ненасичених жирних кислот омега-3, ніж риба. Та допомагає печінці швидше очищатися від шкідливих речовин.
Часник отримав 9 місце. Він захищає організм від розвитку раку, підвищує потенцію та перешкоджає розмноженню бактерій.
Листові салати та зелень посіли почесне 8 місце. Вони є відмінним джерелом величезної кількості вітамінів та мінералів.

Екзотичне для України авокадо опинилось на 7 місці. Авокадо багате на жирні кислоти, які зміцнюють стан судин і серця. А речовини фітонутрієнти блокують вільних радикалів, не даючи їм проникати у клітини організму, що є чудовою профілактикою від раку.
6 місце – за броколі. Ця капуста містить сульфорафан – він вбиває бактерії, запобігаючи виразці у шлунку та захищає клітини від розвитку онкології.
5 місце – риба і морепродукти. Їх варто споживати один-два рази на тиждень. Оскільки ці продукти багаті на жирні кислоти омега-3 – можете не турбуватись за свої судини і серце.
Виноград отримав 4 місце. Його властивості запобігають утворенню тромбів та завдяки присутності найсильніших антиоксидантів, захищає від появи пухлинних клітин.
Ківі опинились на 3 місці: Антиоксидантні вітаміни A, C і Е та жирні кислоти омега-3 ківі дуже корисні гіпертонікам, а також – якщо вас мучить біль у суглобах.
2 місце – вівсяна крупа. Рослинні білки та клітковина вівсянки допомагають нормалізувати кров’яний тиск і оздоровити травну систему. Її радять їсти два-три рази на тиждень.
Помідори посіли почесне 1 місце – вони мають багато клітковини, калію та активного антиоксиданту лікопіну. Помідори корисні для серця та мають протиракові властивості.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити