image
 |  0 1 Травня 2018 | 09:55

Топ-5 книг для квітучого травня

Останній місяць весни дарує нам тепло та неймовірну магію різнокольорових квітів. Приємні вечори зі смачним чаєм та улюбленою книгою,  саме зараз -собливі. Адже так приємно слухати "малих паравозиків" хрущів та відчувати у волоссі легенький вітер.
Тож наше видання рекомендує 5 неймовірно-гарних книг для травневої насолоди.

"Кульбабове вино" Рей Бредбері


Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук фантастичну повість Рея Бредбері «Кульбабове вино». Ця книга – острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами – теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи.




"Все те незриме світло" Ентоні Дорр


Історія розповідає про сліпу французьку дівчину і боязкого німецького хлопчика, що зустрілися в місті Сен-Мало, де вони намагаються, кожен на свій манер, вижити, поки навколо бушує війна.
Це книга про кохання і смерть, про те, що з людьми робить війна, про те, що невидиме світло переможе навіть найбезнадійнішу темряву.

"Озимова зима" Сара Джіо 


Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.
Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого.

Андрій Кокотюха “Коханка з площі Ринок”


Серія із семи книг Андрія Кокотюхи про старовинне місто Львів виглядає наче ретросеріал на великому екрані. Несподівана й сувора детективна оповідь, голлівудські сцени у готелі “Жорж”, незвичайні персонажі (фокусник Гиря Краківський та коротун), львівські декорації початку ХХ століття –саме такі речі ви зустрінете в новому детективі Андрія Кокотюхи.

"Душа окаянна" Дарина Гнатко


Початок ХІХ століття. Більша частина українських земель, здавалося, назавжди опинилася під владою російського імператора Петра Першого… Попівську доньку Марфу, яка всупереч батьковій волі зогрішила з безрідним наймитом, змусять позбавитися дитини та віддадуть силою у дружини старому полковнику. За таке не дочекається чоловік від неї вірності! Але про зради направо і наліво забула Марфа, лишень побачила полковникового сина Андрія. А той і собі покохав горду красуню… Та старий Мирон не відпустить дружину на волю навіть заради сина. Їх обох проводжатиме Марфа з гетьманським військом, коли розпочнеться війна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити