image
 |  0 2 Травня 2018 | 10:33

Патріарх Філарет у Європарламенті помолився за Україну

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Європарламенті відслужив молебень за мир в Україні та Європі.
Про це 02 травня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Це вже другий візит Патріарха Філарета до законодавчого органу ЄС після 2014 року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.
Помолимося Господу нашому Ісусу Христу, щоб він благословив нашу працю, нашу співпрацю на благо і України, і Європи. Благословив, щоб у світі запанував мир, - сказав предстоятель УПЦ КП.

Він також помолився за створення в Україні єдиної помісної православної церкви.
Українська помісна православна церква є єдиною духовною основою неподільності Української держави та єдності українського народу, - наголосив Філарет.

Молебень відбувся українською й англійською мовами.
За програмою візиту, у законодавчому органі ЄС Патріарх у середу візьме участь у міжнародних конференціях «Ціна російської агресії в Україні: свідчення викрадень, тортур та вбивств», а також «Україна за часів незалежності: погляд Православної церкви Київського патріархату на суспільство, що змінюється».
Патріарх Філарет також відвідає українських військовослужбовців, які проходять реабілітацію у брюссельському військовому госпіталі, та зустрінеться з українською громадою у Бельгії.
Читайте також: Стала відома програма візиту Патріарха Філарета до Володимира-Волинського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити