image
 |  2 3 Травня 2018 | 06:32

Держстат назвав професії з найвищими зарплатами в Україні

У регіональному розрізі найбільш високі зарплати отримують працівники в Києві.
Про це 03 травня 2018 року повідомляє сайт «Новий час».
За підсумками березня 2018 року, найвищу заробітну плату отримували працівники у сфері авіаційного транспорту - 31,7 тис. грн, що на 4% більше, ніж у лютому.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Друге місце займає фінансова і страхова діяльність. Середня зарплата у галузі складає 17,7 тис. грн, що на 22,6% більше, ніж місяцем раніше
ІТ-галузь посідає третє місце у рейтингу найбільш високооплачуваних професій. У середньому працівники цієї галузі у березні отримували 13,8 тис. грн.
У регіональному розрізі найбільш високі зарплати отримують працівники в Києві (13,4 тис. грн), Київській (8,4 тис. грн), Донецькій (8,9 тис. грн) та Дніпропетровській областях (8,4 тис. грн).
Нагадаємо, що з 1 січня в Україні підвищили мінімальну зарплату до 3723 грн на місяць.
Президент України Петро Порошенко заявив, що її підвищать до 4100 грн. Але через кілька днів Кабмін відповів, що у нього немає таких розрахунків, а підвищення можливе за умови економічного зростання в державі.
При цьому в середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімальної зарплати в Україні до рівня 4,2 тис. грн.
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також відзначив, що наразі немає можливості для ухвалення рішення про підвищення мінімальної зарплати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити