image
 |  2 3 Травня 2018 | 15:15

У Луцьку презентували унікальну виставку картин із вторинної сировини (ФОТО)

У Луцьку на території Волинського обласного еколого-натуралістичного центру громадська організація «Чарівний пензлик» представила виставку картин з вторинної сировини «Створи картину – збережи Україну».
Про це інформує «ВолиньUA».
Унікальність картин, створених руками дітей, полягає в тому, що вони зроблені із залишків сміття.
Директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук подякувала організаторам акції, зазначивши, що вони роблять надзвичайно корисну справу.
«Наш центр радий вітати такий проект. Ми перебуваємо на вістрі позашкільної освіти області і чудово розуміємо важливість залучення дітей до корисних справ. Проект «Створи картину – збережи Україну» має чітку екологічну спрямованість. Він показує те як можна створити красу із речей, які вже мали йти на сміття».

На подію також завітали перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик та депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Богдан Богонос.
«Матеріал для мистецтва лежить під нашими ногами. Наша студія використовувала різні речі для створення витворів мистецтва – від тіста до камінців. Десь півроку тому нам на очі потрапили величезні картини, створені зі сміття бразильським митцем. І ось виникла ідея зробити прекрасне з того, що ми зазвичай викидаємо у смітник. Це вже наша дев’ята виставка обласного масштабу за три роки існування «Чарівного пензлика». Спочатку батьки і діти принесли мішки зі сміттям у студію. А потім ми спільно взялися до справи. І тепер діти знають, що мистецтво можна створити із будь-яких речей. Але створити його може лише екологічно вихована і творча людина», - розповіла представник ГО «Чарівний пензлик», керівник проекту Алла Жупанюк.

Потому учасники заходу мали можливість ознайомитися з кожною картиною та почути, з яких матеріалів вона була створена.
«Екологічна безпека – запорука збереження нашої планети, безпечного життя та довкілля. На жаль, людство у своїй гонці за матеріальним та нещадною експлуатацією ресурсів Землі зайшло надто далеко. Нам загрожує екологічна катастрофа, якщо ми негайно не зупинимо фатальний процес забруднення природи. Виховання у підростаючого покоління екологічної свідомості та дбайливого ставлення до планети – запорука змін. Лише так ми можемо врятувати Землю і створити комфортні умови для гармонійного життя людини», - зазначив у коментарі заступник голови Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Володимир Пшибельський.





























 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити