image
 |  0 4 Травня 2018 | 08:24

Сапожнікову дозволили здійснювати функції архбудконтролю

Контролювати об’єкти, що будуються або реконструюються у Нововолинську відтепер будуть місцеві чиновники.
Про це інформує сайт Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
У рамках децентралізації сфери держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримало місто Нововолинськ, де проживає понад 50 тисяч мешканців. Акт приймання-передавання справ 3 травня підписали Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев та Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.
«Сьогодні створено ще один орган архбудконтролю на місцях. Нововолинськ тепер у нашій потужній команді, яка дійсно робить позитивні та гарні кроки на зустріч людям та бізнесу й змінює ті штампи, які були про держархбудконтроль 3-4 роки тому. Разом ми робитимемо все для того, щоб учасники містобудівного процесу відчували якісні зміни та мали доступ до європейського рівня послуг по всій Україні», – наголосив Голова ДАБІ.

Місцева громада отримала функції архітектурно-будівельного контролю на об’єктах, що будуються або реконструюються в місті. Тож відтепер перевірки зведення об’єктів приватного сектору, малого та середнього підприємництва, соціальних та інфраструктурних об’єктів здійснюватиме виключно новоутворена інспекція. До її повноважень також належить надання адміністративних послуг в будівництві, а у разі необхідності зупинка самочинних будівельних робіт та притягнення порушників містобудівного законодавства до відповідальності.
«Часом приходять мешканці і говорять про будівництво з порушеннями, а місто не має впливу на ці процеси. І виходить, що ти влада, яка не має влади. Нові містобудівні повноваження змінять ситуацію на краще для користі людей, для користі міста. Тож ми задніх пасти не будемо. Органи місцевого самоврядування на місцях повинні працювати, а не бути спостережниками процесів», – зауважив міський голова.

Нововолинськ став другим містом Волинської області після Луцька, що нині самостійно виконуватиме містобудівні повноваження.
Читайте також: У Нововолинську гарячої води не буде: газу нема, котельні опломбовані

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити