image
 |  2 4 Травня 2018 | 17:06

«Укрпошта» закриє частину своїх відділень у селах та пересадить поштарів на авто

Укрпошта закриє частину відділень у невеликих селах та замінить їх на поштарів, що будуть пересуватись на автомобілях.
Про це повідомив у своєму Facebook директор PR-служби компанії Михайло Василенко.
Зокрема, згідно з повідомленням, утримання відділень у селах з населенням менше 2000 осіб є економічно невигідним. Середнє навантаження на відділення складає близько 2 листів на день.
Тому у компанії прийняли рішення про перехід до заміни відділень  на поштарів, що доставлятимуть та забиратимуть посилки на машинах.
За задумом нова система доставки поштових відправлень дозволить розширити присутність Укрпошти в селах.
«Часи присутності в селі не зменшаться, а подекуди і збільшаться — будемо доїжджати туди, де раніше не було пошти», — повідомляє Василенко.
Пункти прийому та відправки листів пропонується розмістити у сільрадах.
Спочатку проект планують реалізувати на Чернігівщині — області з найменшою густиною населення в Україні. Для його реалізації вже провели тендер на закупівлю автомобілів, загальна вартість яких складає 1,14 мільйонів доларів.
Всього планується закупити 130 автомобілів. Пілотний проект стартує влітку 2018 року.
Раніше повідомлялось, що у 2017 році витрати Укрпошти зростали швидше, ніж її доходи. Так, минулого року компанія збільшила дохід на 0,9 мільярдів гривень, в той час як її витрати зросли на 1,4 мільярди гривень.
Нагадаємо, нещодавно Укрпошта отримала від Національного банку України ліцензію, яка дозволить розраховуватися у відділеннях карткою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити