image
 |  2 4 Травня 2018 | 07:14

Верховний Суд України повернув переселенці право на пенсію, яку відмовився виплачувати Пенсійний фонд

Рішення Пенсійного фонду України припинити виплачувати гроші жительці Донбасу, яка змінила місце проживання через війну, пояснювали наявністю пенсіонерки у списках Служби безпеки України.
Про це 04 травня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
3 травня Верховний Суд України визнав неправомірними дії Пенсійного фонду України (ПФУ), який позбавив пенсійних виплат жительку зони антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляють у Facebook суду.
Позивач є пенсіонером, який через бойові дії в населеному пункті, де проживав, змушений був переїхати в інше місце і стати там на облік як внутрішньо переміщена особа. Згідно з матеріалами справи, ПФУ припинив виплачувати пенсію з 1 квітня 2017 року.
Суд повністю задовольнив позовні вимоги пенсіонера. Зазначають, що розглянута справа була зразковою, і «суди при вирішенні аналогічних справ мають враховувати правові висновки Верховного Суду в рішенні, ухваленому у зразковій справі».

Благодійний фонд (БФ) «Право на Захист» пише, що позивачем є пенсіонерка, яка переїхала в Бахмутський район Донецької області, її було позбавлено пенсії через верифікацію за списками Служби безпеки України.
За даними БФ, Донецький окружний адміністративний суд передав справу на розгляд у Верховний Суд як зразкову, оскільки у провадженні суду є більше ніж 200 справ зі схожими ознаками.
Бахмут розташований на території, підконтрольній владі.
У лютому 2016 року голова СБУ Василь Грицак повідомив, що державний бюджет України втрачає приблизно 1 млрд грн на місяць на виплатах пенсій фіктивним переселенцям, які проживають на не підконтрольних владі територіях у Донецькій і Луганській областях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити