image
 |  2 4 Травня 2018 | 05:19

Виборців підкупляли курчатами не лише на Волині: відкрито 19 справ

Правоохоронці відкрили 19 кримінальних проваджень за фактами порушень під час виборів до об'єднаних територіальних громад, що відбулися 29 квітня.
Про це заявив заступник голови Нацполіції Віталій Невгад, - пише "Українська правда".
За його словами, порушення виявлено в Одеській і Дніпропетровській (по 5 фактів), Харківській (3), Кіровоградській областях (2), а в Запорізькій, Полтавській, Тернопільській і Хмельницькій областях - по одному факту.
Зазначається, що наразі правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності.


Невгад підкреслив, що у діючому законодавстві передбачено недостатньо сувору відповідальність за вчинення злочинів зазначеної категорії, тому подібні інциденти постійно повторюються.
Раніше у Комітеті виборців України заявили, що вибори 29 квітня стали найбільш брудною кампанію за всю історію проведення виборів до ОТГ, починаючи із жовтня 2015 року.
Повідомлялося, що виборців намагалися підкупити курчатами, горілкою та цукерками.
Вибори пройшли у 40 об’єднаних територіальних громадах: 4 міських, 14 селищних, 22 сільських.
БПП "Солідарність" та "Батьківщина" заявили про перемогу своїх кандидатів на виборах в об’єднаних територіальних громадах.
"ВолиньUA" нагадує, що подібне явище під час виборів до ОТГ 29 квітня спостерігалось і на Волині: під час виборів у Торчинській ОТГ виборців теж намагалися підкупити курчатами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити