image
 |  11 5 Травня 2018 | 05:19

У Луцьку на фінал фестивалю «Паростки надії-2018» вийшли 1300 школярів (ФОТО)

У дитинство відкривали світи, де творчість у красу переростає, учасники заключного концерту юних талантів Луцька «Паростки надії», який відбувся у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка під девізом «Дивосвіт дитячих талантів».
Про це 05 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.
Гостями свята стали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, депутати міської ради, керівники та педагоги закладів освіти, батьківська громадськість.
Це був насправді фестиваль мистецтва, у якому у різних відбіркових турах взяли участь більше 10 тисяч школярів обласного центру. А заключним акордом свята стали 30 концертних номерів найталановитіших дітей нашого міста.
До слова, майже три місяці тривали звіти здобувачів освіти усіх навчальних закладів обласного центру, аби журі управління освіти Луцької міської ради з півтисячі концертних номерів мало можливість вибрати найкращі: різного жанру, фольклорних і сучасних, словом, таких, що відтворюють тематику фестивалю. Феєрія талантів вражала різнобарв'ям сценічних костюмів та хореографією. Затамувавши подих, глядачі спостерігали за виступами майстрів спорту з акробатики. А ще - цього дня зворушливо квітами вшанували тих, хто сьогодні на Сході захищає цілісність України.
Більше двох годин на сцені театру тривало свято музики, пісні і танцю. Аби дійство відбулося без найменших зупинок, блискуче спрацювали режисери імпрези та спеціалісти управління освіти Луцької міської ради. То був не просто перелік концертних номерів, а щонайперше - звіт батькам, вчителям, зрештою і місцевій владі, яка підтримує освітян не тільки морально. Цього дня на сцену театру вийшли тисяча триста школярів.
Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, підбиваючи підсумки творчого звіту освітян, висловив щире захоплення:
Це прекрасний, зворушливий концерт. Я думав минулого року, вже краще бути не може. Виявляється - може. Дітки показали найкращі таланти. Дякую педагогам, які зуміли  зорганізувати  таку велику кількість дітей. Жодна школа не опинилася осторонь цього заходу. І нехай наступний концерт буде ще кращим.

Очевидно, для журі обласного фестивалю було надзвичайно важко відібрати до заключного концерту кращі номери юних лучан. Та й відверто кажучи, більшу половину програми обласного звіту завжди  складають, як правило, колективи навчальних закладів  нашого міста, адже освіта міста Луцька - потужна і неперевершена галузь, що утверджує нашу культуру, традиції та етнос. Про це з гордістю говорила Зіновія Лещенко, начальник управління освіти Луцької міської ради.
До того ж, кожен учнівський колектив презентував свою виставку декоративно - прикладного мистецтва - оригінальні композиції, якими у фойє театру дивувалися навіть досвідчені майстри. Але тільки вчителі знають, яка копітка робота передує усім тим досягненням, якими пишається школа. Бо навіть під час майстер-класів народних майстринь було видно, якого терпіння, бажання і творчого пошуку вимагає робота з матеріалом. Варто зазначити, за останні кілька років освітяни вперше презентують таке розмаїття дитячої творчості.
Отож, нехай засяють нові таланти маленьких лучан на небесному зоряному просторі, бо творчість живе у стінах школи щодня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити