image
 |  0 5 Травня 2018 | 14:07

Володимирські танкісти та миколаївські десантники «ламають» сценарій «ліквідацією» 4 «Abrams», 10 «Bradley», 2 «Apache» та декількох автомобілів HMMV (ФОТО, ВІДЕО)

На полігоні поблизу міста Хохенфельц у ФРН триває активна фаза міжнародних навчань «Combined Resolve X».
Про це 05 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.
[embed]https://youtu.be/tOCUhw3k-eM[/embed]
Сьогодні зведений підрозділ від Збройних Сил України — десантники з 79 десантно-штурмової бригади та танкісти від 14 окремої механізованої бригади, в ході наступу зайшов глибоко в тил противника та зайняв оборону поблизу містечка Равенсдорф.
На даний час українським військовим вдалося знищити понад 10 одиниць ворожої техніки, серед яких 4 танки «Abrams», 4 бронемашини «Bradley», два вертольоти «Apache» та декілька автомобілів HMMV, а також до 20 чоловік особового складу. З української сторони втрати склали 1 БТР, 2 танки, та 13 військовослужбовців.

Вони не очікували, що ми так глибоко у їхньому тилу. Ця позиція є дійсно вигідною для нас. План на сьогодні — утримувати позицію і продовжувати дратувати противника, — сказав офіцер зв’язку капітан Буртон (ЗС США).

[embed]https://youtu.be/BWJnNA1Lwo8[/embed]
Пізніше противник неодноразово намагався виявити українські позиції за допомогою безпілотних літальних апаратів, і потім вдався до штурму силами до механізованої роти на бронемашинах «Bradley».
В ході бою було знищено 4 бронемашини та 80 відсотків особового складу протилежної сторони. Але оскільки це навчання, то спостерігачами було прийнято рішення переграти цей епізод. В ході повторного штурму представники сил «BLUEFOR» втратили дві бронемашини та відступили.
Вчора, на першому етапі активної фази відповідно до легенди маневрів українські підрозділи у складі сил OPFOR відпрацьовували дії у наступі. Рота десантників з 79 десантно-штурмової бригади та танковий взвод від 14 окремої механізованої бригади здійснили марш у заданий район. Українські військовослужбовці декілька разів вступали у бій із противником.
Зокрема в ході зіткнень було підбито декілька ворожих танків «Abrams». Без значних втрат зведеному підрозділу ЗС України вдалося дістатися точки призначення. Після цього десантники замінували важливі шляхи сполучення та разом з танкістами влаштували засідку.
Додатково. Зведений підрозділ від Збройних Сил України увійшов до складу сил OPFOR. Їх основу складає багатонаціональний батальйон під командуванням представників ЗС США. Окрім американських військовослужбовців, серед наших союзників латвійські, румунські та словенські військові.
На озброєнні батальйону танки Т-84 та М-84 (словенська модернізація танку Т-72), бронемашини «103 Spartan», «MLI-84M», «107 Scimitar» та «БТР-80».
Протилежну сторону BLUEFOR представляють підрозділи ЗС Албанії, Болгарії, Грузії, Польщі та США, які озброєні танками «M1A2 Abrams», бронемашинами «Rosomak», «Bradley» та САУ «Paladin».
Читайте також: Волинські танкові біатлоністи на Т-84 здійснили марш та підбили кілька «Абрамсів» на «Combined Resolve X» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити