image
 |  7 6 Травня 2018 | 06:45

НАБУ розслідує незаконне збагачення Рабіновича, - ЗМІ

У Національному антикорупційному бюро заявляють про відкриття кримінального провадження проти скандального депутата Вадима Рабіновича.
Про це 05 травня 2018 року повідомляє сайт «ЦензорНЕТ».
Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на «Подробности».
Національне антикорупційне бюро відкрило проти лідера партії «За життя» кримінальну справу через незаконне збагачення в особливо великих масштабах і помилкові дані в декларації.
Це вже четверта кримінальна справа проти лідера партії «За життя».
Громадські активісти, журналісти і депутати вже неодноразово заявляли про приховування Рабіновичем своїх реальних доходів і витрат. Зокрема, він забув вказати, що винаймає будинок під Києвом за 10 тисяч доларів на місяць, або задекларувати свій відпочинок на одному з найдорожчих ізраїльських курортів Герцлія минулого вересня (в розпал парламентської сесії). І новорічний відпочинок у Сінгапурі й Таїланді на яхті, який коштував йому мільйон гривень. Уже цього року лідер партії «За життя», який називає себе жебраком, опинився в центрі чергового гучного скандалу, коли з'ясувалося, що в лютому він літав до Женеви на приватному літаку, заплативши за переліт туди і назад півтора мільйона гривень! Де і в кого взяв гроші, тепер з'ясують правоохоронці. НАЗК вже почало повну перевірку декларації депутата за 2017 рік.
На жаль, багато хто з тих, хто прагне сьогодні потрапити до нового українського парламенту, - це мультимільйонери і мультимільярдери. На жаль, ці люди сьогодні приховують свої справжні доходи, зазначає видання.

Іконою такого політ-цинізму є Вадим Рабінович і вся його компашка, яку він називає партією «За життя».
Видання звернулося до НАЗК, НАБУ і САП, щоб вони розглянули результати досліджень. Ті порушення, які він допускає, не декларуючи свої замки, літаки.
Я хочу, щоб особисто Президент, прем'єр і перші особи силовиків взяли під контроль цю ситуацію і розслідували, і вивели на чисту воду цього зовсім нечистого і далеко не українського політика, - заявив Сергій Каплін, народний депутат, в.о. голови комітету ВР із питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

ЗМІ вже писали про те, що фінансує Вадима Рабіновича і його партію «За життя» російський бізнесмен Павло Фукс, із яким вони і літали в Женеву. Останні роки Фукс активно допомагає Віктору Януковичу рятувати свої активи. Зокрема, викупив із «Ощадбанку» його цінні папери. Також намагався купити в Україні «Промінвестбанк», однак не отримав дозволу НБУ, оскільки не зміг пояснити походження коштів.
Від Фукса Рабінович отримав щонайменше 22 з половиною мільйони гривень. Український нардеп оформив їх на дружину - нібито як завдаток за продаж їхньої землі - за ціною вдесятеро вищою за ринкову. Гроші було переказано, однак угода так і не відбулася. Ця махінація далеко не єдина в послужному списку Рабіновича.
Ще у квітні в НАЗК знайшли ознаки корупції в його декларації за 2015 рік. Він вказав, що частково володіє компанією «NewsNetwork», проте, як показала перевірка, володів нею повністю. Що ще забув задекларувати Рабінович і за які послуги отримував мільйони, тепер з'ясують правоохоронці. Ці факти можуть коштувати йому не лише депутатського мандата, а й вилитися в цілком реальний тюремний термін.
Як заявляють нардепи, вже цієї осені ГПУ готується подати подання до Верховної Ради про зняття з Вадима Рабіновича депутатської недоторканності. Тоді ж депутата можуть позбавити і українського громадянства, адже Рабінович, як відомо, також є громадянином Ізраїлю.
Як повідомляли «Українські новини», депутат Рабінович винаймав віллу, вже маючи 3 будинки.
Рабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканал NewsNetwork на 600 тис. гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити