image
 |  0 7 Травня 2018 | 11:10

Дороги від «Аміли» у Володимирі - як приклад безгосподарності мера Саганюка

Ремонт дороги на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському, яку з важкими потугами у 2017 році відремонтувала фірма «Аміла», і на якій уже знову наявні ями, таки прийняли в експлуатацію.
Про це йдеться у відповіді Служби автомобільних доріг у Волинській області на запит журналіста «ВолиньUA».
«У 2016-2017 роках ТзОВ «Амiла» виконала роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Т-03-02 Пiща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлiвка – Горохiв – Берестечко – Козин – Кременець – /М-06/ на ділянці км 95+426 – км – 97+640. Дані роботи були прийняті», – йдеться у відповіді.
Також у Службі повідомили, що пiд час проведення робiт виникали недолiки, якi пiдрядник усував за власний рахунок. І що варто підкреслити: «пiсля прийняття виконаних робiт, скарги вiд мiсцевої влади в Службу автомобiльних дорiг у Волинськiй областi не надходили».
Втім, уже у травні 2018 року, за рік після «амілиного» ремонту на зазначеній дорозі почали з’являтися ямки, деякі люки вже перекособочились, бетон навколо дощових решіток – вищерблюється. І це при тому, що гарантійний термін для даного виду ремонту становить 3 роки.
У тому ж таки травні, але 2017 року, до міста на оглядини ново відремонтованої дороги прибула ціла делегація за участю керівника «Служби автомобільних доріг» у Волинській області Анатолія Посполітака.

Саме йому, як замовнику робіт, міські чиновники висловлювали претензії.
«Віктор Фіщук продемонстрував Анатолію Посполітаку ряд світлин, з яких можна судити про якість виконаних на Ковельській робіт. Додав Віктор Фіщук і те, що до початку ремонту на Ковельській було задокументовано 46 оголовків колодязів інженерних мереж та 16 ливневих решіток. Після ремонту їх залишилося відповідно 42 та 10. Решту, очевидно, «закатали» в асфальт. Та й ті колодязі та решітки, що є, – не на належній висоті, через що на Ковельській і утворюються величезні калюжі. Підсумовуючи викладене, Ярослав Матвійчук наголосив, що Володимир-Волинський не вважає доцільним виплачувати «Амілі» за свою частку коштів із міського бюджету, допоки ремонт Ковельської не буде нарешті завершений належним чином.
Анатолій Посполітак, у свою чергу, коментуючи побачене й почуте, відзначив, що «Служба автомобільних доріг» не може впливати на тендерні процедури, тому, мовляв, сталося так, як сталося. Однак приймати роботи, виконані «Амілою», та виплачувати підприємству кошти за виконані роботи «Служба автомобільних доріг», як замовник робіт, не буде доти, доки підприємством не будуть виправлені всі помилки та недоліки, допущені при виконанні робіт на Ковельській», – принаймні, так писали на сайті міської ради.
А ще раніше, у листопаді 2016 року, Петро Саганюк заявляв виданню «Конкурент»: «якщо Анатолій Посполітак схвалить проведений ремонт, то громадськість та депутати міськради будуть вдаватися до рішучих кроків».
«А як же?! За базар треба відповідати!» – рішуче заявляв Саганюк.

Враження, що в один момент у міській раді Володимира-Волинського забули про все набалакане громаді міста та журналістам. Дорога в експлуатацію прийнята, за роботи заплачено, макаронні вироби на вуха виборців навішані…
Цікаво, чи мер Саганюк відповість за отакий свій «базар»?
P.S. Кількома роками раніше «Аміла» ремонтувала у княжому місті вулиці Богдана Хмельницького та професора Бобка. Нарікань та негативних відгуків на роботи було чимало. І тим не менше, вона «дивом» виграє тендер на більш серйозні роботи, на які з державного бюджету передбачалося 5,2 мільйона гривень і ще 1,4 мільйона гривень співфінансування з обласного та міського бюджетів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити