image
 |  0 7 Травня 2018 | 16:10

Вартість землі в Україні може зрости втричі після скасування мораторію, — Світовий банк

У випадку зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення Світовий Банк готовий надавати більше фінансової допомоги Україні, а ціни на землю зростуть.
Про це заявила в  інтерв’ю Bloomberg Сату Кахконен, директор Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови.
Світовий Банк прогнозує, що ціни на продаж землі зростуть до 3-3,5 тис доларів за га в порівнянні з 1-1,5 тис доларів, які діють нині.
Рекомендуємо почитати: «Лісова мафія» на Волині: Шацький національний парк окуповують комерсанти
"Бізнес готовий платити більше за визначеність і можливість уникнути інвестиційних ризиків. Технічна робота зі зняття мораторію в Україні фактично завершена", -  зазначила Кахконен і наголосила, що це призведе до збільшення фінансової допомоги Україні.
Також у публікації Bloomberg ідеться про те, що українські землевласники отримують найнижчу ціну за оренду землі в Європі при тому, що якість українських грунтів -- одна з найвищих у світі.
Але уряд затягує питання ринку землі перед виборами задля уникнення репутаційних ризиків.
"Політики використовують мораторій, щоб "захищати селян", хоча насправді просто намагаються отримати електоральні дивіденди", - сказав у інтерв’ю Bloomberg Максим Мартинюк, перший заступник міністра аграрної політики.
Як відомо, 7 грудня минулого року Рада продовжила мораторій на продаж землі.
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити