image
 |  0 7 Травня 2018 | 08:08

Володимирські танкісти під час успішного рейду у тил противника знищили 4 «Abrams», 2 «Bradley» та до 20 піхотинців (ФОТО)

Наш зведений підрозділ на Міжнародних навчаннях «Combined Resolved X» два дні утримував важливу висоту поблизу містечка Равенсдорф.
Про це 07 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.
Після декількох неуспішних спроб вибити звідти десантників та танкістів противник припинив штурмувати даний район.
За умовами навчань вся підбита техніка та уражений особовий склад наступного дня знову повертається у стрій. Відтак, командуванням сил OPFOR було прийнято рішення відіграти цю добу до кінця та нанести максимальне ураження протилежній стороні. Оскільки сили BLUEFOR тривалий час не проявляли жодної активності, українці вирішили перейти до активних дій — здійснити рейд у глибокий тил противника. Завдання — захопити важливе перехрестя та утримувати його якнайдовше.
За даними розвідки, на шляху до наміченої точки була помічена бронегрупа противника з танком «Abrams» та бронемашиною «Bradley». Наші сили налічували два БТР-80, два танки Т-84 і автомобіль HMMV. Застосувавши засоби задимлення група успішно подолала небезпечну ділянку та прорвалася до зазначеного району. Противник почав стягувати до перехрестя значні сили — 8 танків «Abrams» та чотири бронемашини «Bradley», а також значні сили піхоти. Бій тривав понад дві години. Повністю подавити опір нашої групи вдалося лише застосувавши вогонь артилерії. Як наслідок, втрати сил BLUEFOR — 4 «Abrams», 2 «Bradley» та до 20 піхотинців.

Вони не очікували, що маючі значно менше сил і вже декілька днів тримаючи оборону ми проведемо таку зухвалу операцію. Керівництво навчань теж було здивоване — в район кінцевої точки нашого рейду відразу прибуло 15 посередників. Це дуже велике скупчення на одній ділянці, — зазначив заступник командира 79 окремої десантно-штурмової бригади підполковник Максим Миргородський.

В той же час 3 БТР, 3 HMMV та 1 танк вирушили в протилежному напрямку і прорвавшись через блокпост противника атакували його головний логістичний центр. Внаслідок атаки нашому підрозділу вдалося знищити близько половини інфраструктури. Вже при поверненні до базового табору залишки української групи наткнулися на значні сили противника та були зупинені. Такі активні дії отримали високу оцінку від командування батальйону.
В даний час десантно-штурмова рота готується відпрацювати сценарій бою в місті. Зараз військовослужбовці ЗС України організовують оборону одного із населених пунктів. До речі, на полігоні Хохенфельц є декілька змодельованих містечок, де роль місцевих мешканців грають спеціально найняті актори. Для більшої реалістичності на цивільних теж одягнено систему імітації «MILES». Передбачається, що для штурму міста противник застосує свої спецпідрозділи.
Читайте також: Володимирські танкісти та миколаївські десантники «ламають» сценарій «ліквідацією» 4 «Abrams», 10 «Bradley», 2 «Apache» та декількох автомобілів HMMV (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте також: Волинські танкові біатлоністи на Т-84 здійснили марш та підбили кілька «Абрамсів» на «Combined Resolve X» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити