image
 |  5 8 Травня 2018 | 10:44

На Волині у річці Чорногузка екологи виявили небезпечну інфекцію

Екологічне лихо на Волині, у річці Чорногузка, яку вважали найчистішою в регіоні, екологи виявили небезпечну інфекцію.
Була Чорногузка, а стала Могилівка – кажуть місцеві і не підходять до річки ближче ніж на 10 метрів. Лихо жителі села Полонка помітили зо два тижні тому. Річка помутніла і сморід від неї пішов нестерпний. Люди перестали пускати до води дітей. Місцеві підозрюють, що серед ночі хтось спустив у річку кілька бочок нечистот. Наслідки не забарилися: водойма замулилась, стала тхнути каналізацією, а на поверхню поспливали мертві бобри.
Читайте також: На Волині депутат від БПП «приватизував» ставки: людей не пускають до водойми і навіть б’ють
Екологи б’ють на сполох – регіон на порозі страшного екологічного лиха.
Є небезпека, якщо є інфекційна хвороба, може піти десь далі вниз по течії. Корови п’ють воду, беруть забор води сільськогосподарські підприємства. Може хвороба перекинутися на свійських та інших тварин, на село.
Олександр Ткачук, начальник Держекоінспекції у Волинській області

Екологи зобов’язали чиновників сільради прибрати і почистити Чорногузку. Та, от диво, про еколихо можновладці ні сном, ні духом.
Я вперше від вас чую, що таке питання піднімається, що є якісь проблеми.
Ніна Симонович, сільський голова

Винних у забрудненні Чорногузки шукатимуть кілька тижнів. Місцевим від того не легше. Купатися, поїти худобу та поливати городи водою із проблемної річки небезпечно для життя.
Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити