image
 |  4 8 Травня 2018 | 05:15

А що, вас «жаба давить», що в парку бізнес починає господарювати? - Савченко шацьким депутатам

Депутати Шацької районної ради таки добилися можливості «наживо» поспілкувались із новопризначеним головою Волинської ОДА Олександром Савченком щодо проблемних моментів життя їхнього району.
Про це 08 травня 2018 року повідомляє власкор «ВолиньUA».
Голова постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, законності, правопорядку, депутатської діяльності та етики Шацької районної ради Олександр Наумич зголосився телефоном дати бліц-інтерв’ю з цього приводу для «ВолиньUA».
Олександре Петровичу! З чого почалася ваша зустріч?
Ми делеговані районною радою, ми тиждень добивалися зустрічі з головою ОДА, нас переконували перенести наш візит, дочекатися відповіді на запит тощо. Але нам вдалося переконати громадську приймальню очільника області, що нам це необхідно, це - на часі. Скоро відпочинковий сезон, є порушення природоохоронного законодавства, є горезвісне розпорядження за номером 154 від 16 березня Володимира Гунчика. Тому ми добилися зустрічі з Олександром Савченком.

Читати також: «Лісова мафія» на Волині: «дерибан» голови ОДА за лічені дні до відставки (ФОТО, ДОКУМЕНТ)
І як вас зустрів голова ОДА?
Перше питання голови до нас, до депутатів, прозвучало так: «А хто вас сюди послав? Чиї інтереси ви представляєте?». Ми відповіли, що ми представляємо інтереси громади, інтереси виборців.

Як склалася розмова щодо Шацького національного природного парку?
З приводу парку він запитав: «А що, вас «жаба давить», що в парку починає господарювати бізнес і наводити порядок? І чому ви до мене приїхали?». На це я йому відповів: «Це є державний об’єкт, це є Шацький національний природний парк під егідою ЮНЕСКО. Це - не тільки Шацька чи Волині, а міжнародне надбання. Тому ми приїхали до вас, як до голови ОДА, як представника виконавчої влади в області. Бо районна влада нас не чує, правоохоронні органи не чують».
Я продемонстрував «губернатору» фото, на яких чітко видно вирубку дерев під будівлі. Я показав фото виїзду депутатської комісії (в кінці березня), де видно бетонно-стовпчиковий фундамент, і нас керівництво парку запевняло, що там буде альтанка з облагородженою територією. Сьогодні там уже стоїть зведений капітальний будиночок і готується до початку сезону. Директорка парку (Марія Христецька - ред.) на постійній комісії нас запевняла, що парк збитковий. На запитання «Якщо парк збитковий, то за чиї кошти (парку, бізнесу, структур, осіб) будують будиночок?» - у відповідь була мовчанка, - розказав депутат райради.

Читати також: «Лісова мафія» на Волині: «дерибан» Шацького природного парку. Частина 2
І який результат?
На це голова ОДА резюмував: «Позавчора Марія Христецька в мене була, розказала свою концепцію розвитку і залучення бізнесу в Шацький національний парк. Їдьте! Там на місці ви, як представники депутатського корпусу, розбирайтеся з директоркою, з’ясовуйте стосунки, знаходьте компроміс. Мене, мовляв, не хвилює державна структура. Я вам раджу її підтримати і наводити там порядок!», - відповів Олександр Наумич.

А що голова ОДА сказав із приводу пансіонату «Шацькі озера»?
З приводу державного об’єкта, пансіонату «Шацькі озера», який показав збитковість у 50 тисяч гривень, він навіть слухати не захотів. Депутат Шацької райради Ніна Хомич запитала: «Чому ви не хочете слухати? Адже це - державний об’єкт, треба реагувати і діяти!» На що голова ОДА відповів: «Розбирайтеся на місці. Йдіть до Федора Федоровича (Заяць Ф.Ф. - гендиректор ПрАТ «ВОЛИНЬТУРИСТ»), і хай він вам усе пояснить», - сказав депутат.

І яке у Вас склалося враження від зустрічі?
Якщо чесно – ми шоковані! По-перше, нас не хочуть чути, наші аргументовані доводи ніхто не бере до уваги. У нас склалося таке враження, що там уже «попрацювали», інформація була надана. Савченко нам так і сказав: «Дачі в мене там немає, я сам був депутатом, що ви мені тут розказуєте?». В Шацьку вже було і Волинське телебачення, і «Сфера ТБ». Фотографували, знімали. Я думаю, що зараз вони будуть показувати це все в тому світлі, яке вигідне нинішній владі... Але ми не будемо зупинятися, будемо діяти далі максимально правдиво, - відповів Олександр Наумич.

Читати також: «Лісова мафія» на Волині: територію Шацького НПП хочуть поділити на три. Для чого? Частина 3
Це - не тільки питання Шацька, це актуальні загальнодержавні питання. Ми переживаємо за це. Бо до нас їдуть не тільки з України, а й із-за кордону. Це - лице нашого краю. А у них - інший підхід, інше розуміння, інша думка, - додав він.

Такий же, як і в Порошенка?
Так, саме так. Те, що новий голова ВОДА задекларував свою відкритість, переймання інтересами громади, - це все маячня, мильні бульки в очі нашим громадянам, - сказав голова постійної комісії.

Дякуємо за відверте бліц-інтерв’ю!
Читати також: «Лісова мафія» на Волині: Шацький національний парк окуповують комерсанти
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити