image
 |  2 8 Травня 2018 | 07:56

Головою мертвого зубра в «Цуманській пущі» займаються «червонокнижники»

Директор Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» інформував Мінприроди про виявлення хворого зубра та належним чином клопотав про отримання дозволу щодо його подальшої долі.
Як стало відомо «ВолиньUA», такий висновок Міністерства екології та природних ресурсів України у нашумілій справі про зниклу голову мертвого зубра, якого виявили в «Цуманській пущі».
Нагадаємо, що 8 лютого працівники Національного природного парку «Цуманська пуща» виявили на території приватних мисливських угідь ТзОВ «Майдан мисливський» тіло померлого зубра.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=jyfz3-Oj96w[/embed]
«Директор Парку у робочому порядку інформував Мінприроди про виявлення хворого зубра та бездіяльність користувача мисливських угідь і місцевих органів виконавчої влади стосовно питання надання йому медичної допомоги. Мінприроди погодило тимчасове приспання тварини для його огляду та лікування, проте цього зроблено не було», – йдеться у відповіді Мінприроди на адресу Волинської обласної ради.

Мін природи нагадує, що відповідно до статті 19 Закону України «Про Червону книгу України», спеціальне використання (добування, збирання) об`єктів Червоної книги України здійснюється на підставі рішень Національної комісії з питань Червоної книги України, прийнятих відповідно до її повноважень.
Відповідне клопотання про отримання дозволів на добування (збирання) видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України Ківерцівським НПП «Цуманська пуща» було надіслано.
«Зважаючи на те, що мова йде про вилучення частини уже мертвої тварини, яка у дикій природі може бути пошкоджена, а отримання дозволу потребує певного часу, фахівцями Парку взято голову зубра на тимчасове зберігання… зазначене клопотання Парку направлене на розгляд до Національної комісії з питань Червоної книги України», – інформують у Мінприроди.

Читати також: Мінекології пов’язує побиття директора НПП «Цуманська пуща» з його природоохоронною позицією
Директор Національного парку «Цуманська пуща» став жертвою нападу невідомих
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити