image
 |  0 8 Травня 2018 | 10:14

На Волині депутат від БПП «приватизував» ставки: людей не пускають до водойми і навіть б’ють

У неділю, 6 травня, у селі Мишів Іваничівського району, під час сходу селян, мешканці оголосили вимогу не продовжувати договір оренди місцевих ставків з Миколою Холмецьким, депутатом Іваничівської райради від БПП «Солідарність», головою Товариства мисливців та рибалок.
Нагадаємо, що Микола Холмецький орендує ставки, які знаходять на території села. І за останні роки не здійснив жодного заходу для їх благоустрою. Ставки, які колись були окрасою, тепер поросли чагарниками і замулилися.
Депутат на збір селян не з’явився. Вислухати скарги місцевих жителів приїхав  голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк та в.о. старости села Галина Романюк.
За словами депутата Миколи Макарука, присутні жителі села висловлювали своє невдоволення не лише через те, що горе-орендар перетворив ставки «з окраси села на ганьбу». До того ж, були скарги на аморальну поведінку працівників УТМР, які за вказівкою Холмецького, не підпускають місцевих до водойми. Траплялися навіть випадки побиття людей. Виганяють навіть охочих порибалити з однією вудкою, хоч це законом не заборонено. Згідно з Наказом Держрибагентства України "Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України в 2018 році", з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААН України з метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення в рибогосподарських водних об'єктах, вводиться заборона на лов всіх видів риби в період з 1 квітня по 9 червня (включно) 2018 року. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби.
Люди наполегливо вимагали не лонгувати дію договору, який закінчується у червні цього року, бо вже втомилися  і від діяльності УТМРівців, і від занедбання довкілля.
Читайте також: На Волині депутата-браконьєра від БПП погнали з голови земельної комісії

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити