image
 |  0 8 Травня 2018 | 11:42

СБУ провела обшуки у керівників компартії

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки  у керівників компартії за підозрою у державній зраді та спробах захопити державну владу.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
"У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади", - йдеться в повідомленні.
 

Правоохоронці  заявили, що мають інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії.
Читайте також: На Волині житель Торчина вкрав огорожу
"Співробітники спецслужби провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії", - додали в СБУ.
 

Під час обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня.
За версією СБУ, агітматеріали могли спровокувати сутички між активістами.
У СБУ повідомили, що слідчі дії здійснюють "за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 ККУ".
Наразі триває досудове слідство.
 

Раніше в СБУ виявили та попередили спроби РФ здійснити провокації до 9-го травня через заборонену в Україні соцмережу "Вконтакте".
Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити