image
 |  0 8 Травня 2018 | 09:28

Суд відмовився заарештовувати підозрюваного у хабарі керівника «Хліба України» і заступника мера Чернівців

Подільський районний суд Києва відмовився заарештувати заступника голови Чернівецької міської ради Володимира Середюка й установив заставу в розмірі 106 тис. гривень.
Про це 08 травня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це йдеться в матеріалах суду.
Прокурор просив суд обрати для Середюка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Досудовим розслідуванням установлено, що Середюк, змовившись із виконуючим обов'язки голови правління державної акціонерної компанії «Хліб України», директором дочірнього підприємства «Хліб України» «Чернівецький комбінат хлібопродуктів» вимагали від директора приватної компанії щомісячну неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. гривень за невживання заходів для розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень.
Читайте також: На хабарі у 100 000 гривень затримали керівників ДАК «Хліб України» і заступника голови Чернівців
Суд відмовив прокуратурі в задоволенні клопотання й застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 105 720 гривень.
Крім того, суд поклав на Середюка такі зобов'язання: прибувати до прокурора, слідчого або суду на першу вимогу; не відлучатися з населеного пункту, у якому він фактично проживає; здати на зберігання свій закордонний паспорт.
Крім того, прокуратура клопоталася про домашній арешт для керівника «Хліба України» (згідно з держреєстром фізичних осіб, це Андрій Поляков).
Суд частково задовольнив клопотання й поклав на нього такі ж зобов'язання, як і на Середюка.
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити